Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hol, milyen helyszíneken van...

Hol, milyen helyszíneken van lehetőségem Magyarországon az aprópénzt beváltani bankjegyekre?

Figyelt kérdés
Összegyűlt egy csomó aprópénzem, rengeteg 5 ft-os, illetve jópár 100 ft-os is van. Nem szeretnék ezekkel külön vacakolni, így beváltanám papírpénzre, hol tehetem meg ezt kezelési költség nélkül, Magyar Posta alkalmas erre? Tudom, hogy volt korábban ilyen kérdés, de az 2018-as, azóta változott valami? Ha kell, akár rolnizom is.

febr. 14. 02:12
 1/4 anonim ***** válasza:
61%

Posta.

A terminálnál "pénzfelvétel 100 forint felett"

febr. 14. 03:58
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

*százezer forint felett.

Behívnak egy elzárt helyre. Ha gyorsan akarsz végezni rendezd őket száz forintosokba, becsomagolva.

febr. 14. 04:00
 3/4 anonim ***** válasza:
50%
Pont ez a gondom nekem is... Köszönjük 1#, 2# az ötletet.
febr. 14. 05:50
 4/4 anonim ***** válasza:

A postán nem váltják be, de lehet vele fizetni, korlátlan mennyiségben. Pl. ha a gázszámládról kapsz csekket, akkor máris el lehet sütni az aprót.

Ha nem rolnizod, akkor nagyobb mennyiség esetén nem feltétlenül nézik át rögtön, hanem otthagyod a pénzt, másnapra megszámolják.

Ha nem akarsz kétszer menni, akkor otthon rolnizod, az alant linkelt táblázatban leírt darabszámmal, feltüntetve rajta a neved, címed, darabszámot, összeget. Plusz legelső alkalommal egy nyilatkozatot kell kitöltened. (Én szoktam rolnizott pénzzel fizetni.)

[link]

Bankokban beváltják papírpénzre, de kezelési költséget vonnak le. (Talán 1%, de már nem emlékszem, régen váltottam be.) Ennyivel jobb a postai befizetés.

febr. 15. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!