Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tehetek valamit ha...

Hogyan tehetek valamit ha élhetetlén hetek óta az albérletem?

Figyelt kérdés

Kisgyerekes család vagyunk akik pöcre fizetnek mindig mindent kulturáltan nyilván sosem volt ilyen gond. Csendesek is vagyunk szerencsére nyugodt kisfiunk van szóval nincs hangoskodás sem.

A bajok 4 hete kezdődtek hogy a házban ahol élünk van kb30-35 lakás és elkezdődtek a be nem jelentet lakásfelújítások azért írom többes számban mert 2 is megy már egyszerre és 1 is teljesen elviselhetettlenné tette a lakosok életét de most már 2 megy és még sokáig fog tartani amire befejeződnek.

Nyilván ovoda miatt nem fogunk elköltözni karácsony idején viszont sokkal inkább ha ez nem fejeződik be a saját kezembe veszem a dolgot és nagyon rendes anyagi károkat fogok okozni.

közös képviselő nem tesz semmit, a lakók folyamatosan probálják hívni de semmi.

Mit tudok tenni első körben jogilag vagy legálisan mert szolni már szoltunk de semmi eredménye nem volt.

Jelenleg szombat van és ez a 4. hét hogy folyamatosan bontanak midnent és verik fel a csempéket fúrnak stb és ebben a pillanataban is megy max hangerővel miközben a gyereket szeretnénk elaltatni aki épp lázas.

Azt tudom hogy ha nincs semmi a kezemben nagyon kreatív tudok lenni és nagyon szép anyagi kárt fogok okozni a kedves tulajoknak akik arra nem képesek hogy szombaton beszüntessék a munkát ( mi már ennyivel kiegyeznénk) persze a többi lakó többet akar.

Főbérlőmnek jeleztem hogy ha nem oldja meg akkor nem fizetünk közösköltséget de annyira rendes ember hogy ezt hamar átgondoltam és tudom hogy nem ő tehet róla és nem akarom ezzel szivatni mert elöbb utóbb rajta hajtják be mint tulajdonos és nyilván ezt nem tehetem meg és nem is fogom de sajnos nincs semmi a kezemben hogy hivatalosan tegyek valamit.

Valami ötlet? ( nyilván ha nincs a jó szomszédból kegyetlen rossz szomszéd tudok lenni)

2023. dec. 9. 13:37
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Általában a házirendben az van, meghatározva, hogy mikor kell csendben lenni, de az nincs, hogy soha nem dolgozhatnak.

A bérelt lakásod tulajdonosától semmit nem kérhetsz számon, ő nem tehet semmiről.

Én eléggé óva intenélek attól, hogy kikergesd a munkásokat, stb. hacsak nem akarsz egy jó kis pert, vagy akármi mást mert lehet, hogy rosszabbul jössz ki, sőt, az is nagyon könnyen lehet, hogy a tulaj törvényesen fog benneteket egyik napról a másikra kipaterolni.

Akkor majd lehet, hogy megbánjátok, és nem számít az óvoda, de lesz más bajotok is, amennyi eszed van, gondoskodsz magatokról.

Persze hogy a felújítás mindenkit zavar, de azért általában mindenki szokta csinálni, és nem azért, hogy másoknak örömet szerezzenek, vagy betegyenek.

2023. dec. 9. 19:06
 22/28 anonim ***** válasza:
88%

Na ezt hívják önbíráskodásnak, és nem, nem csinálhatsz akármit akkor sem.

De konkrétan leszarlak ezek után, én sem ismételgetem magam.

2023. dec. 9. 19:40
 23/28 anonim válasza:
41%

Ne magyarázzál már nekem onbiraskodasrol egész eddig ment a pofázás itt hogy nézd meg a tetves házszabályt mert ha abba benne van hogy lehet dolgozni akkor semmit se tehetek , most hogy kiderült hogy benne van hogy NEM lehet dolgozni akkor meg kiragadod az önbíráskodó részt Ha nem lehet és jelzem és semmi se történik akkor azt csinálok amit akarok és sirankozhatsz sőt elmondom hogy ha nekem úgy tartja a kedvem akkor olyan zajt csapok minden nap olyan időben amikor megtehetem amilyet akarok és senki semmit se tehet ez lenne a jó válasz erre? Vagy az hogy inkább le rendezem azzal akivel a baj van és másokat nem szivatok.

Csinálok bulit hétvégén ha szerinted ez jobb opció amikor a család nincs itthon de inkább szépen gerinctelenul kárt okozok mert jól fog esni ;)

2023. dec. 9. 19:49
 24/28 anonim ***** válasza:
79%

“ de inkább szépen gerinctelenul kárt okozok mert jól fog esni ;)”

Nincs is igazából mit írni erre.

Te magad írod le, gerinctelen vagy.

Szerintem az élet legalja, mikor egy családfő, férfi, apa bevallja, hogy gerinctelen. Csináld, miről akarjon téged itt bárki is meggyőzni. Ennél rosszabb életed úgyse lehet, mint mikor magadról tudod, hogy gerinctelen ember vagy.

2023. dec. 9. 22:05
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen természetes, hogy időnként lakásfelújítás van egy társasházban. Ha ezt nem bírod elviselni, bérelj egy házat.
2023. dec. 10. 00:09
 26/28 anonim ***** válasza:
Hát igen, a társasháznak vannak előnyei és hátrányai. Választottál, most vállald a következményeket. Okozhatsz károkat, de ne hidd, hogy azzal megoldod a problémát, mert nem. Cserébe elhúzódik a zaj, mert a felújítást akkor is meg akarják csinálni. Cserébe te se érdemelsz mást.
2023. dec. 10. 10:53
 27/28 anonim ***** válasza:
Te csak kárt akarsz okozni, amire találtál most egy ürügyet. Így fogadjatok be bérlőnek kisgyerekes családot, a ti tulajdonotokban szeretne kárt tenni, mert a szomszédban fúrnak. 🤮
2023. dec. 11. 07:52
 28/28 anonim ***** válasza:

Csóri kis kérdezőnek nem telik lakásra, és ez baromira frusztrálja. Ha lenne lakása, akkor igen valószínű, hogy ő is legalább egyszer átesne egy felújításon, és ha más felújít, ha nem is tapsikol örömében, de megérti, hisz belegondol, hogy ő is volt már hasonló cipőben.

De a kérdező egy kicsinyes ---

2023. dec. 11. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!