Hogyan tehetek valamit ha élhetetlén hetek óta az albérletem?
Kisgyerekes család vagyunk akik pöcre fizetnek mindig mindent kulturáltan nyilván sosem volt ilyen gond. Csendesek is vagyunk szerencsére nyugodt kisfiunk van szóval nincs hangoskodás sem.
A bajok 4 hete kezdődtek hogy a házban ahol élünk van kb30-35 lakás és elkezdődtek a be nem jelentet lakásfelújítások azért írom többes számban mert 2 is megy már egyszerre és 1 is teljesen elviselhetettlenné tette a lakosok életét de most már 2 megy és még sokáig fog tartani amire befejeződnek.
Nyilván ovoda miatt nem fogunk elköltözni karácsony idején viszont sokkal inkább ha ez nem fejeződik be a saját kezembe veszem a dolgot és nagyon rendes anyagi károkat fogok okozni.
közös képviselő nem tesz semmit, a lakók folyamatosan probálják hívni de semmi.
Mit tudok tenni első körben jogilag vagy legálisan mert szolni már szoltunk de semmi eredménye nem volt.
Jelenleg szombat van és ez a 4. hét hogy folyamatosan bontanak midnent és verik fel a csempéket fúrnak stb és ebben a pillanataban is megy max hangerővel miközben a gyereket szeretnénk elaltatni aki épp lázas.
Azt tudom hogy ha nincs semmi a kezemben nagyon kreatív tudok lenni és nagyon szép anyagi kárt fogok okozni a kedves tulajoknak akik arra nem képesek hogy szombaton beszüntessék a munkát ( mi már ennyivel kiegyeznénk) persze a többi lakó többet akar.
Főbérlőmnek jeleztem hogy ha nem oldja meg akkor nem fizetünk közösköltséget de annyira rendes ember hogy ezt hamar átgondoltam és tudom hogy nem ő tehet róla és nem akarom ezzel szivatni mert elöbb utóbb rajta hajtják be mint tulajdonos és nyilván ezt nem tehetem meg és nem is fogom de sajnos nincs semmi a kezemben hogy hivatalosan tegyek valamit.
Valami ötlet? ( nyilván ha nincs a jó szomszédból kegyetlen rossz szomszéd tudok lenni)
Én nem mennék bele a "saját kezembe veszem a dolgot" szintű történetbe, mert előfordulhat, hogy a kedves tulaj mégis kreatívabb, vagy erősebb nálad és az nem lesz Neked jó.
Amúgy szerintem nem tudsz semmit tenni, a jegyzőnél kérhetsz birtokvédelmet, de mire ez eljut intézkedésig, addigra valószínűleg túl lesztek a zajos részen. Hívj rendőrt, de valószínűleg nem fog tudni Ő sem okosabbat mondani.
#10: Értsd amit olvasol.
"Lehet jó fej, de SEMMI nem kötelezi rá, ha a ház házirendjének és a törvényeknek, meg a helyi rendeteleteknek megfelel, akkor feleslegesen hisztizel."
Szóval még egyszer, hátha így menni fog: HA megfelel a törvényeknek, a helyi rendeleteknek és a ház házirendjének, akkor SEMMI NEM KÖTELEZI RÁ.
Az, hogy a kérdező nincs birtokában alapvető szellemi képességeknek és anélkül hisztizik, hogy elolvasta volna a házirendet, ami amúgy világosan tiltja a hétvégi munkavégzést, szerintem nem az én hibám, meg az sem, hogy Te nem érted amit olvasol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!