Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tehetek valamit ha...

Hogyan tehetek valamit ha élhetetlén hetek óta az albérletem?

Figyelt kérdés

Kisgyerekes család vagyunk akik pöcre fizetnek mindig mindent kulturáltan nyilván sosem volt ilyen gond. Csendesek is vagyunk szerencsére nyugodt kisfiunk van szóval nincs hangoskodás sem.

A bajok 4 hete kezdődtek hogy a házban ahol élünk van kb30-35 lakás és elkezdődtek a be nem jelentet lakásfelújítások azért írom többes számban mert 2 is megy már egyszerre és 1 is teljesen elviselhetettlenné tette a lakosok életét de most már 2 megy és még sokáig fog tartani amire befejeződnek.

Nyilván ovoda miatt nem fogunk elköltözni karácsony idején viszont sokkal inkább ha ez nem fejeződik be a saját kezembe veszem a dolgot és nagyon rendes anyagi károkat fogok okozni.

közös képviselő nem tesz semmit, a lakók folyamatosan probálják hívni de semmi.

Mit tudok tenni első körben jogilag vagy legálisan mert szolni már szoltunk de semmi eredménye nem volt.

Jelenleg szombat van és ez a 4. hét hogy folyamatosan bontanak midnent és verik fel a csempéket fúrnak stb és ebben a pillanataban is megy max hangerővel miközben a gyereket szeretnénk elaltatni aki épp lázas.

Azt tudom hogy ha nincs semmi a kezemben nagyon kreatív tudok lenni és nagyon szép anyagi kárt fogok okozni a kedves tulajoknak akik arra nem képesek hogy szombaton beszüntessék a munkát ( mi már ennyivel kiegyeznénk) persze a többi lakó többet akar.

Főbérlőmnek jeleztem hogy ha nem oldja meg akkor nem fizetünk közösköltséget de annyira rendes ember hogy ezt hamar átgondoltam és tudom hogy nem ő tehet róla és nem akarom ezzel szivatni mert elöbb utóbb rajta hajtják be mint tulajdonos és nyilván ezt nem tehetem meg és nem is fogom de sajnos nincs semmi a kezemben hogy hivatalosan tegyek valamit.

Valami ötlet? ( nyilván ha nincs a jó szomszédból kegyetlen rossz szomszéd tudok lenni)

2023. dec. 9. 13:37
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
55%
#13: Neked kellett volna olvasni, mielőtt hisztizel. Mondjuk a házirendet, kezdésnek.
2023. dec. 9. 14:38
 12/28 A kérdező kommentje:

Jelen helyzeben én csak az egyik vagyok a sok feldühödött lakóból vszeg mások ennek az infónak atudatában jelentették már amit én is megtettem,

Úgy látom sok haszna nem volt mert mondom hetek óta megy de itt van amit mondtál a házirendben benne van akkor most mit lehet tenni legálisan? mert a munka még megy ugyebár... akkor a házirend ezekszerint nem lényeges?

2023. dec. 9. 14:41
 13/28 anonim ***** válasza:
81%
Én első körben le/felcsattognék, a házirend vonatkozó pontját lobogtatva, hogy helló, szóltunk, Titeket nem érdekelt, de itt le van írva. Ha ezután nem tartja be, akkor egyrészt rendőrt hívnék, másrészt birtokvédelmet kérnék a jegyzőtől. Szerintem amúgy ne egyedül menj, csöngesd végig a házat és együtt, lakásonként egy-egy ember állítson be, és egy ember normálisan kérje meg a szakikat, hogy hagyják abba a munkavégzést és jöjjenek vissza hétfőn, mert ellenkező esetben minden lakásból benyújtjátok a birtokvédelmet a jegyzőhöz ellene és azt azért valószínűleg Ő sem szeretné.
2023. dec. 9. 14:45
 14/28 anonim ***** válasza:
88%

#12 Aha, és mi van a házirendben? Az, hogy nem dolgozhatnak az épületen? Akkor soha semmi nem lesz ott felújítva? Gyönyörű lakóközösség lehet, hogy haggyák lerohadni a házat. Gondolom 50 év múlva majd csodálkoznak, hogy fillérekért sem lehet eladni a lakásokat, mert olyan állapotba kerül.

Kérdező, neked is azt tudom mondani, hogy gondolkodj már el ezen egy kicsit. Ha te szeretnél valamit felújítani és jönnek a fröcsögő lakók, akkor te is hagyod az egészet és inkább nézed az omladozó lakásodat, mert másokat zavarnak a munkálatokat? Ugye tudod, hogy ez ideiglenes állapot és egyszer vége lesz?

2023. dec. 9. 15:18
 15/28 anonim ***** válasza:
68%
#14: Nyilván megvannak azok az időintervallumok (pl. hét közben munkaidőben) amikor lehet hangos munkálatokat végezni, de szerintem ez feljebb le lett írva.
2023. dec. 9. 15:20
 16/28 A kérdező kommentje:
2
2023. dec. 9. 15:29
 17/28 A kérdező kommentje:

kis kiegészítés még a házat a putri közepére építették és 10 éves , a tulajdonos szerint (főbérlő) ezeket a lakásokat már 3. alkalommal adták el az elöző tulajaik és mindegyik valahogy máshogy akarja felújítani és ezt ő sem érti.

Nem mellékesen ha végre nekem lenne egy lakásom az a minimum hogy körbejárok és mindenkivel beszélek kicsit ( megismerkedek) és hajbókólva elnézést kérek azért ami jön hogy a jó viszont fent tartsam és ahogy volt is erre már példa elötte annyira kedves volt az ember hogy csak magamban káromkodtam de közben tudtam hogy igyekeznek úgy csinálni hogy másokat ne nyirjanak ki. így is lehet.

ha pedig így csinálják a festék repülni fog elég szépen kezdésnek aztán sunyiskodjuk megtehetem? simán

Első szabály ha társasházban vagy: ne basztasd a másikat vagy ha igen akkor ne lepődje meg ka pani fogod te is az áldást

2023. dec. 9. 15:36
 18/28 anonim ***** válasza:
75%
Itt még mindig azt nem tudjuk, hogy mit ír a szabályzat. Elkérted már a közös képviselőtől? Kiderült, milyen időintervallumban lehet dolgozni?
2023. dec. 9. 17:30
 19/28 anonim ***** válasza:
Na jó van ám, nagy kamu az egész! Akármit írunk, mindig rákontráz valamivel, de konkrétumot azt sosem ír. Majd ha minden tisztán le lesz írva, akkor beszélhetünk.
2023. dec. 9. 17:33
 20/28 A kérdező kommentje:
Ahol csak 2 öt írtam afelett írtam le egy regényt amit a moderátor törölt Ott is minden le volt írva és kb a 8 as kommentnel is
2023. dec. 9. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!