Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen helyzetben mit tegyek?

Ilyen helyzetben mit tegyek?

Figyelt kérdés
Feljelentettem valakit súlyos testi sértésért. Az illető megúszta, mivel nem tört el a bordám. Pedig biztos voltam benne hogy elvan, volt mar bordatoresem, tudom milyen. Mivel a papiron hajszalam se gorbult, meg csak nyomozas se lett elrendelve. Viszont en saját tapasztalatból tudom hogy kell pár hét mire a rtg kimutat egy törést. Frisset nagyon nehezen mutat ki, csak akkor mutatja ki ha már a egy ket het alatt mar kellően elmozdult. Majdnem ket hét mulva lerontgeneztettem ujbol, 2 bordam el lett torve. Megeri ujbol ezt jelentenem a rendorsegnek? Vagy megmondjak hogy 2 het utan ez mashol is eltorhetett pl sportolas kozbe? Meg megmondjak hogy az aznapi rontgen bizonyitek arra hogy az ominozus napon nem tort csontom?
2023. nov. 14. 23:20
 1/4 rafihenger ***** válasza:
Az ügyészség bírálhatja felül a nyomozást megszüntető határozatot.
2023. nov. 14. 23:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Az orvossal irasd ezt le a latleletre. Hogy az akkor eset kovetkezmdnye ez a tores. Ha az orvos ezt leirja,akkor frl tudod hasznalni.

Magywrorszagon a sulxos testi settest megusszak az emberek. Nem kspott buntetest a rokonom megveroje se. Bordstores fsrkcdonttores. Magyatorszagon incs igszsagszolgaltatas...

2023. nov. 23. 09:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Az orvos külön igazolást ír erről, hogy 2 hét után látszódik csak a bordatörés, azonnal nem, akkor az ügyészség biztosan elfogadja, mint vélelem.

Ez tényleg így van, hogy több hét mire látszódik a bordatörés röntgenen? Mi ennek az oka?

2023. nov. 23. 20:16
 4/4 A kérdező kommentje:
3 ez azert is nehéz mert sok orvos ezzel nincs tisztaban. Viszont az orvosok masik része tudja hogy a friss törés nagyon kis szazalekban mutathato ki. Az izmok annyira osszetartsak hogy szinte eszrevehetetlen. Akinek volt bordatorese tudja hogy az elso napokban alig fáj, és ahogy telnek a hetek, naprol napra jobban fáj ahogy a tört végek ropognak és távolodnak el egymástól. A rtg szinte alkalmatlan a bordatörés diagnosztizálására, mellkas CT privátban esetleg megoldás lehetett volnaa de ennyi idő után már nem hinném hogy számottevően foglalkoznának ezzel. Főleg úgy hogy még fizetős CT re is 3 hét a várakozás.
2023. nov. 24. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!