A törvények inkább az áldozatok, vagy a bűnözők oldalán állnak?
Ez sok mindentől függ.
Melyik ország törvényei?
Milyen fajta törvények?
A törvények alkalmazói kinek az oldalán állnak?
...
Te ezt gondolod. Van, aki a magyar törvényekről gondolja ugyanezt. Ilyen bonyolult a Világ.
Alapvetően két szemlélet van a jogban; az egyik az „inkább legyen 100 ártatlan a börtönben, mint egy bűnös szabadon”, a másik pedig arra törekszik, hogy egy ártatlan sem legyen. A jelenleg inkább az utóbbi szemlélet van a legtöbb országban, vagyis ha nem lehet valakire 100%-ban rábizonyítani a cselekményt, akkor azt mondják, hogy bizonyítottság hiányában elengedik.
Szóval a jog annak az oldalán van, aki jobban tudja a saját igazát bizonyítani.
Magyarországon hatványozottan a bűnözők oldalán.
Ha meg a bűnözőnek még NER-es rokonsága van, akkor végképp.
Nézd meg pl. az USA-t, ott ha egy beált drogos kést ránt a rendőrre, vagy megpróbál rajtuk áthajtani kocsival alap hogy tele lehet pumpálni ólommal.
Magyarországon meg kb haja szála nem görbülhet a veszélyes agresszív ellenálló bűnözőnek, mert a rendőrt csukják le érte.
Szerintem a bűnözők oldalán áll általában. A bűnözők sokszor megússzák, nagyon enyhe ítéletet kapnak, miközben óriási kárt okoznak. Előrébb járnak, mint a jog, sokszor nem lehet büntetni őket, vagy nem lehet bizonyítani. Az áldozat érdekét egyáltalán nem nézi a jog, csak azt, hogy visszatartó hatása legyen a büntetésnek, stb.
Most kapott 4 év börtönt egy kisebbségi, miután nekiment egy rendőrautónak, és fogyatékos lett egy rendőr... És még előbb is szabadulhat.
Egyszer bepereltek, elúszott 1 millióm a perre, alig kaptam kompenzációt, mikor megnyertem, a felperes meg tök jól járt, össze-vissza lopott, sokat nyert is az egésszel. A jog nem engem védett, hanem egy bűnözőt.
A törvényeket egyébként gyakorlatilag bűnözők írják, mint a Fidesz, MSZP.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!