Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A törvények inkább az áldozato...

A törvények inkább az áldozatok, vagy a bűnözők oldalán állnak?

Figyelt kérdés
2023. okt. 5. 11:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
91%

Ez sok mindentől függ.

Melyik ország törvényei?

Milyen fajta törvények?

A törvények alkalmazói kinek az oldalán állnak?

...

2023. okt. 5. 12:01
 2/18 anonim ***** válasza:
25%
Az eu-s törvények a renitensek, bűnözők felé lejtenek, a tagországoknak kötelező érvényű az átvétele.
2023. okt. 5. 12:02
 3/18 anonim ***** válasza:
80%

Te ezt gondolod. Van, aki a magyar törvényekről gondolja ugyanezt. Ilyen bonyolult a Világ.

2023. okt. 5. 12:04
 4/18 anonim ***** válasza:
91%

Alapvetően két szemlélet van a jogban; az egyik az „inkább legyen 100 ártatlan a börtönben, mint egy bűnös szabadon”, a másik pedig arra törekszik, hogy egy ártatlan sem legyen. A jelenleg inkább az utóbbi szemlélet van a legtöbb országban, vagyis ha nem lehet valakire 100%-ban rábizonyítani a cselekményt, akkor azt mondják, hogy bizonyítottság hiányában elengedik.

Szóval a jog annak az oldalán van, aki jobban tudja a saját igazát bizonyítani.

2023. okt. 5. 12:07
 5/18 anonim ***** válasza:
81%

Magyarországon hatványozottan a bűnözők oldalán.

Ha meg a bűnözőnek még NER-es rokonsága van, akkor végképp.

Nézd meg pl. az USA-t, ott ha egy beált drogos kést ránt a rendőrre, vagy megpróbál rajtuk áthajtani kocsival alap hogy tele lehet pumpálni ólommal.

Magyarországon meg kb haja szála nem görbülhet a veszélyes agresszív ellenálló bűnözőnek, mert a rendőrt csukják le érte.

2023. okt. 5. 12:24
 6/18 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem a bűnözők oldalán áll általában. A bűnözők sokszor megússzák, nagyon enyhe ítéletet kapnak, miközben óriási kárt okoznak. Előrébb járnak, mint a jog, sokszor nem lehet büntetni őket, vagy nem lehet bizonyítani. Az áldozat érdekét egyáltalán nem nézi a jog, csak azt, hogy visszatartó hatása legyen a büntetésnek, stb.

Most kapott 4 év börtönt egy kisebbségi, miután nekiment egy rendőrautónak, és fogyatékos lett egy rendőr... És még előbb is szabadulhat.

Egyszer bepereltek, elúszott 1 millióm a perre, alig kaptam kompenzációt, mikor megnyertem, a felperes meg tök jól járt, össze-vissza lopott, sokat nyert is az egésszel. A jog nem engem védett, hanem egy bűnözőt.

A törvényeket egyébként gyakorlatilag bűnözők írják, mint a Fidesz, MSZP.

2023. okt. 5. 12:25
 7/18 anonim ***** válasza:
88%
Egy példa: beköltözik a házadba valaki. Sokszor ki sem teheted, sőt el sem zárhatod mondjuk a fűtést. Csak mikor lezárult egy eljárás. Ő meg megy tovább legfeljebb, nem kap semmi büntetést, de milliós kárt okoz.
2023. okt. 5. 12:26
 8/18 A kérdező kommentje:
Természetesen elsősorban a magyar törvényekre gondoltam, de a külföldi példákat is szívesen veszem :)
2023. okt. 5. 12:28
 9/18 anonim ***** válasza:
Pénz beszél, kutya ugat.
2023. okt. 5. 12:47
 10/18 anonim ***** válasza:
78%
Ha a bűncselekményt kisebbségi követi el, vagy politikus, akkor a bűnöző oldalán.
2023. okt. 5. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!