Ha egy cigány származású ember kést ránt rám és én előkapok egy viperát, akkor a bíroság jogos önvédelemnek fogja értékelni? Tegyük fel megpróbál megszúrni és én azzal a lendülettel eltöröm a csuklóját viperával.
Igen, de elvileg viperát se hordhatsz magaddal az utcán.
Arra voltam kíváncsi, hogy ilyen esetben ezt elnézik e és az arányos önvédelem ilyenkor érvényes.
Jogos önvédelem, bár jegyzem meg a támadó bőrszíne irreleváns.
Plusz természetesen a "közbiztonságra különösen veszélyes eszköz" - értsd a vipera - közterületen vagy nyilvános helyen történő viseléséért bírság neked.
Csak mert maga az önvédelem szükséges esetben törvényes bármivel, akár gépágyúval is, még nem lesz annak viselése törvényes.
Vipera helyett akkor mást vigyél. Paprika spray is megteszi de gondolom te férfi a férfival harcot akarsz.
Ha egy ember késsel random neked jönne nyilván nem te lennél majd azután bajban. Te lennél akkor az áldozat aki megvédte magát. A kés az egyik legrosszabb és életveszélyesebb fegyver amivel megtámadhatnak szóval egy jó pofán véres teljesen igazságos lenne.
Ha még viperat használnál, és eltörned a kezet, lehet le szidnának, de O az életedet kockáztatta te meg a csuklóját eltörted ami megtud gyógyulni.
Fegyveresen elkövetett garázdaság, testisértés, tiltott fegyver viselése miatt kell majd bíróság elé állnod. A támadó ezzel szemben fegyveresen elkövetett rablási kísérlet. Ide nem jön a súlyosabb gyilkossági kísérlet. Így te jársz rosszabbul.
Gázspray és futás a biztos taktika.
3.
Ezt értrem.
De a BTK úgy fogalmaz, hogy mindig arányos önvédelmet kell használni.
Egy késes támadó ellen mégse mehetek neki az öklömmel.
"De a BTK úgy fogalmaz, hogy mindig arányos önvédelmet kell használni.
Egy késes támadó ellen mégse mehetek neki az öklömmel."
Arányos = nem verhetsz valakit agyon, csak mert adott egy sallert.
Ha az életedre törnek, akkor az önvédelem nyilván jogos, bármilyen eszközzel. A viperáért ettől még persze ugyanúgy elővennének téged is, csak ugye nem azért mert az önvédelem ne lett volna jogos, hanem mit keresett nálad egy tiltott eszköz.
7.
Megér ennyit az életem.
"De a BTK úgy fogalmaz, hogy mindig arányos önvédelmet kell használni.
Ezt te csak álmodtad.
Sem önvédelem, sem annak arányossága a nem szerepel benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!