Ha egy cigány származású ember kést ránt rám és én előkapok egy viperát, akkor a bíroság jogos önvédelemnek fogja értékelni? Tegyük fel megpróbál megszúrni és én azzal a lendülettel eltöröm a csuklóját viperával.
"nem verhetsz valakit agyon, csak mert adott egy sallert."
Kár. Ki mondta, hogy a törvényeket nem retardált emberek írták?
kérdező!
A védekezés arányossága akkor fenn, ha védekező eszközzel nem okozol aránytalanul nagyobb sérelmet a támadónak, mint ami a támadás következtében - sikeressége esetén - téged ért volna.
Nem önmagában a kés a gond, hanem a támadás irányítottsága.
Késsel is lehet úgy hadonászni, hogy legfeljebb az arra szálló legyekre jelent veszélyt, de rád különösebben nem... ilyenkor nem arányos eltörni a támadó karját.. semmivel se, nemhogy viperával.
Ellenben, ha támad is a késsel : szúr feléd, akkor esetleg arányos védekezés lehet eltörni karját.
Ami a viperát illeti - mint ahogy előttem mondták is - nem a védekezési eszközként való használata lesz a baj, hanem, hogy - közbiztonságra különösen veszélyes eszköz lévén - tiltott eszközként egyáltalán nálad volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!