Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi lesz ilyen esetben?

Mi lesz ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Meghaltak a szüleim. Elveszítettem a munkámat. 15 napossal dolgoztam, mert nem kaptam rendes munkát, mellé segélyt igényeltem.

A vagyonnyilatkozatba nem írtam be, hogy örököltem földeket - osztatlan közös földekből kis részek, amiket így eladni lehetetlen - amikor felülvizsgálták a segélyre való jogosultságomat, erre rájöttek, mert lekérték a földhivatalból! Megszüntették a folyósítást.

Visszakövetelhetik az addig folyósított támogatást?

Nagyon ideges vagyok.

Egyem meg a földet?

Attól, hogy valami a tulajdonom,abból nem tudom fizetni a megélhetésem.

Valakinek van tapasztalata ez ügyben?

Megüthetem a bokámat?

2023. okt. 4. 21:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
42%
Hát ha a miniszterelnök úrnak a vagyonnyilatkozata szerint nincs megtakarítása a milliós fizetés ellenére sem, hát az egyszerű polgárnak miért is legyen?
2023. okt. 4. 21:44
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha van földed, akkor abból kéne jusson bérleti díj. Ha nem jut, add el.
2023. okt. 4. 21:53
 3/12 A kérdező kommentje:

Itt a segély igényléséhez kellett vagyonnyilatkozatot tenni.

És nem írtam be, hogy ilyen-olyan legelő, gyümölcsös, zárkerti ingatlanból van 1/16-od részem.

Ezeket eladni így, hogy egy kis rész, nincsen kimérve, hogyan lehet? De ha van ilyen, nem kapsz segélyt.

Kiderült és attól félek vissza kell fizetnem egy jelentősebb összeget.

Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?

2023. okt. 4. 21:57
 4/12 A kérdező kommentje:
Osztatlan közös. Hogyan adjam el? Szerinted ki vesz meg annyit, ami fél hektár sincsen? úgy, hogy nincsen kimérve az adott földből melyik rész az amit megvesz?
2023. okt. 4. 21:59
 5/12 A kérdező kommentje:
Olyan válaszoljon, aki hozzáértő
2023. okt. 4. 22:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
4: A többiek vegyék meg, vagy adjátok el közösen. Ha nem megy, per közös tulajdon megszüntetése tárgyában.
2023. okt. 4. 22:01
 7/12 A kérdező kommentje:
Oké. Értem. De a kérdés az, hogy visszakövetelhetik-e az addig folyósított segélyt,mivel jogosulatlan voltam rá!
2023. okt. 4. 22:05
 8/12 anonim ***** válasza:

Igen, visszakövetelhetik ha úgy döntenek, hogy jogosulatlanul kaptál segélyt.

Bármennyire is megértem hogy nehéz helyzetben vagy ettől még tény, hogy nem megfelelően töltötted ki a vagyonnyilatkozatodat.

Segélyre akkor is lehetnél jogosult ha amúgy van ingatlanod, hiszen azt nem tudod megenni és nem is feltétlen adhatod el pl. a te esetedben ez hosszú folyamat lenne. Itt az a gond, hogy te hibáztál és emiatt jogosulatlanul kaptál segélyt. Nem azért mert vannak ilyen földjeid hanem mert valótlan nyilatkozatot adtál le.

2023. okt. 4. 22:16
 9/12 A kérdező kommentje:

☹️

Azt mondta az ügyintéző, hogy nem lesz semmi, vegyem át a levelet, amikor voltam benn amúgy is megszüntetni, mert van már munkám.

Mert már kiküldték.

Majd abból csak kiderül. De ideges vagyok.

2023. okt. 4. 22:26
 10/12 A kérdező kommentje:
Ha buktam, lesz mit visszafizetnem
2023. okt. 4. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!