Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Örökölt számlán csak a halál...

Örökölt számlán csak a halál napjáig lévő engyenleget öröklöm? és ha utána jött rá pénz azt nem?(márpedi utaltak rá mert kaptam levelet)

Figyelt kérdés

ha örökölni fogok egy számlát ami 2023.9.2 án volt a halál ideje

2023.9.7 én jelentettem be és zárolták 2023.9.12 én pedig rá utaltak(nyugdijfolyositó) az utolsó nyugdijjat akkor csak a 2023.9.2 áig lévő egyenleget öröklöm és a késöbb rá utalt nyugdijjat vagy más pénzt nem?

2023. szept. 27. 13:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

#10 Nem.

Az a pénz az örökséghez tartozik.

Ha elutasítod akkor nem te leszel az örökös és nem engedik neked a számlát sem használni.

2023. okt. 10. 17:29
 12/12 anonim ***** válasza:
Így van. A számlán lévő pénz az örökség része, tehát ha elutasítod, akkor a számlán lévő pénzt is elutasítottad. Az örökséget nem lehet kimazsolázni, hogy ez kell, ez nem. Vagy egyben minden, vagy egyben semmi.
2023. okt. 12. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!