Fizetni nem tudó/nem akaró vásárlót visszatartani önbíráskod?
Figyelt kérdés
A Btk az önbíráskodásról így rendelkezik: "Aki abból a célból, hogy JOGOS vagy jogosnak vélt vagyoni igénynek érvényt szerezzen, mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön..."
Vagy ha egy bolti tolvajt visszatartanak vagy olyat aki nem hajlandó fizetni, az nem minősül önbíráskodásnak? Hisz ott is jogos vagyoni igénynek akar érvényt szerezni az üzlet alkalmazottja. Vagy ilyen esetben kizárólag biztonsági szolgálat tarthatja vissza az elkövetőt, más alkalmazott illetve magánszemély nem?
2023. szept. 22. 08:04
11/12 anonim válasza:
#8, 9 Ja igaz, csicska a törvénykezés. Bent tartják aztán mikor kiengedik ott folytatja ahol abba hagyta hisz komolyabb retorzió úgysem éri. Ezért kellene egy "kis" testi fenyítést is belevinni, ha elvernék mint a sz@rt kétszer is meggondolná hogy vissza akar-e kerülni.
12/12 anonim válasza:
Ezek szerint nem jött át, hogy én a 8-as válaszra kontráztam rá, és én is a rendőröknek adok igazat (9)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!