Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csak kíváncsiságból: ha...

Csak kíváncsiságból: ha büntetendő az, hogy valaki közterületen vizel, az is büntetendő, ha nem tudja tovább visszatartani és bevizel a közterületen (mert akkor is a közterületen vizel, csak rajta van a ruha)?

Figyelt kérdés
A Jim szerint a világban megbírságolták Jim feleségét, mert közterületen vizelt és innen jutott eszembe, hogy, ha bevizelt volna, akkor is megbírságolják?
2021. júl. 29. 12:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
37%
Még soha nem láttam, hogy bárkit is megbüntettek volna ezért.
2021. júl. 29. 12:46
 2/13 A kérdező kommentje:
Akkor ez csak a filmekben van?
2021. júl. 29. 12:48
 3/13 anonim ***** válasza:
10%
#2 Aha, meg a kultúráltabb országokban.
2021. júl. 29. 12:51
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom. :-) De ez is olyan papíron lévő szabály, mint az, hogy tilos a megállókban dohányozni, fel kell szedni a kutyakakit, kötelező közterületen a póráz... stb. Akinek igénye van rá, az magától is betartja, de senki nem ellenőrzi és nem tartatja be. Esetleg ha rajtakapnak valakit, mert pont arra járőröznek, de inkontinencia miatt azért sok idős embert megbüntethetnének.
2021. júl. 29. 12:51
 5/13 anonim ***** válasza:
91%
Jogilag nincs eltérés, szóval akár meg is történhet. Viszont amíg diszkrét vagy (keresel egy bokrot, fát, üres telket), addig a kutya sem fog ezért szólni. Nyilván ha van a közelben nyilvános WC akkor azt kell használni, ha viszont nincs, akkor nem tudsz mit tenni. Becsöngethetsz akár 10-20 házba is, jó eséllyel senki nem fog téged ezért beengedni idegenként.
2021. júl. 29. 13:19
 6/13 anonim ***** válasza:
72%
Nem buntetnek meg ha bevallod, hogy kakaltal is :)))
2021. júl. 29. 13:26
 7/13 anonim ***** válasza:
29%
Milyen pronyo brunyal az utcan? :D
2021. júl. 29. 13:28
 8/13 anonim ***** válasza:
Egy szórakozóhelyről is kidobhatnak ha összehányod magad, pedig azt se szándékosan teszed.
2021. júl. 29. 13:28
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Pedig büntetnek, bár helyzet és rendőr függő.

Engem csak megakartak büntetni, de a végén megúsztam figyelmeztetéssel. Sötétben, a házaktól 50 méterre, egy szántó melletti fát céloztam meg. Homokúton meg jött a rendör, mire odaaért már végeztem. De megkérdezte mit keresek ott. Hirtelen nem tudtam mit kitalálni, aztán mondtam hogy nem bírtam tovább, és itt álltam meg. Még csak bunkó sem voltam, erre a nő rendesen flegmán "mit szólna, ha ezért megbüntetnénk". Megúsztam egy 10 percig tartó igazoltatással, közben pedig a reklflekorral szemeztem. Mert nem kapcsolták volna le... A végén közölték, hogy ha ma este lesz valami, akkor keresni fognak. Gondolom azthitték lopni készülök.

Egyébként ez egy 10 ezer fős kisváros, és nyilvános wc sehol sincs :D

Tudok egy esetről, amikor a deákon részegen valaki a bokorba hugyozott. 5 ezerre büntették. Ez még jogos is.

2021. júl. 29. 13:41
 10/13 anonim ***** válasza:
84%
Én terveztem olyan tiltakozást, hogy csoportosan pisiljük össze magunkat spontán tiltakozásul a nyilvános WC K hiánya, illetve állapotba miatt. Más országban volt már ilyen....
2021. júl. 29. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!