Joga van egy bírónak ennyivel megnövelni a büntetést, mert valaki szemtelen a tárgyalásán? Milyen alapon mégis?
https://www.youtube.com/watch?v=BPjGyJvefd4
Mindenkinek joga van bunkónak is lenni. Ez nem az ovi, ahol sarokba állítanak, csak mert rossz voltál. Az alapján lehet megbüntetni valakit, ami a törvényekben le van írva. A személyes erkölcsi érzelmek alapján nem.
Ha velem ez történne (bár nem jártam soha bíróságon), akkor tuti, hogy kiabálni kezdenek és kikérném magamnak, hogy milyen alapon, ha nem a dadusnéni, hogy neveljen és követelném, hogy mutasson bármilyen paragrafust, bekezdést stb.
#39.
Te is r*hadt önérzetes vagy. Amíg nem tudsz felmutatni nekem törvényt, addig nekem ne mondj ilyet!
Egyébként ezért nem rúgnak ki sehonnan. A 2-es már szinte felgyújtja az iskolát.
Értem, mi a problémád kérdező. És abban igazad van, hogy nálunk erre kimondottan törvény nincs.
Ellenben vannak a "tárgyalás rendjére vonatkozó szabályok és a rendzavarás következményei" az alábbi linken:
A bíró a törvény képviselője. Amennyiben nem tiszteled a bírót úgy nem tiszteled a törvényt sem.
Vergődhetsz, ettől még figyelembe veszi a bíró a viselkedést.
Csak megsúgom, Magyarországon is figyelembe veszik és adott esetben enyhítő vagy szigorító hatása lesz. Más elbírálása lesz annak aki megbánta a tettét és más annak aki megbánást nem tanúsít.
Amúgy bírom ezt amikor valaki elkezd vergődni, hogy a válaszolók mutassanak törvényt...
Miért nem a kérdező bizonyítja a saját állítását? Hiszen ő állít valamit. És még a legalapvetőbb törvény is az, hogy ha valamit állítunk azt alá kell támasztani.
#42.
De ezek között nem szerepel, hogy úgy kell szólni a bíróhoz, ahogy őszentsége helyesnek véli.
#43.
Ez éppoly badarság, mint a pap/szerzetes/rabbi/akárki az Isten képviselője stb. stb. Ha nem tiszteled őt, akkor a vallást sem tiszteled. Hülyeség. Nem kell tisztelnem egy rossz vagy akár bűnös egyházi méltóságot ahhoz, hogy tiszteljem a vallásának alapítóit. Vagy, ha XY pártot vagy állami vezetőt nem tiszteled, akkor a hazádat sem szereted. Badarság
#44.
Nem lehet bizonyítani jobban azt, hogy nem illegális a bíróságon tiszteletlennek lenni (nyilván tilos ököllel kalimpálni a bíró felé), minthogy nem szerepel a törvénykönyvben.
De szerepel. A "rendzavarás" minden normálistól eltérő viselkedésformát jelent.
Ha a magyar bíróságon úgy köszönne el valaki a bírótól, hogy: Szevasz! Akkor ezt már ki is merítette.
Már ne is haragudj, de kívánom, hogy egyszer legalább a nézőtérről végignézz egy tárgyalást, amihez semmi közöd nincs. Néha vannak nyílt tárgyalások.
Kérdező, azért nincs leírva szó szerint, hogy hogyan kell / illik viselkedni egy bírósági tárgyaláson,-különös tekintettel arra, ha esetleg te vagy a vádlott-, mert ezt alapból tudni kellene.
De ha mondjuk az ügyvéd úgy látja, hogy te nem tudod, vagy nem vagy képes rá, akkor majd a tárgyalás előtt elmondja neked, hogy ha jót akarsz magadnak, akkor nem szemtelenkedsz a bíróval.
Amúgy az ID-n van egy sorozat, (most épp szünetel) olyan bírósági tárgyalásokat szoktak bemutatni, ahol a vádlott, vagy valaki a hallgatóságból, vagy akár az ügyvéd megsérti a bíróság tekintélyét.
Ott is szabnak ki különféle büntetéseket. Pusztán azért, mert ahogy az előbb írtam, SÉRTI A BÍRÓSÁG TEKINTÉLYÉT. Ennyire egyszerű.
fuuha, a válaszok full érzelmi alapúak... nem fogjátok fel, hogy TILOOOOS ilyen alapon ítéletet mondani. tilos.
azt én 100%ig megértem hogy itt mindenki imádja a kutya hierarchiát, és sóvárog azért hogy eszerint működjön a világ (akinek bármilyen hatalma van a másik felett, az bármit megtehet azzal akinek kevesebb hatalma van), de a való élet azért ennél civilizáltabb.
beszolni a bírónak nem bűn, szigorúbb ítéletet hozni egy beszólás miatt viszont hatalommal való visszaélés. még akkor is ha az egyszerű elméknek hatalmas kielégülést okoznak az olyan sztorik ahol a pimasz tinilányok meg vannak büntetve.
Plusz... egy gyors google keresés után ki is derülne hogy az ítéletet visszavonták.
"Nem lehet bizonyítani jobban azt, hogy nem illegális a bíróságon tiszteletlennek lenni (nyilván tilos ököllel kalimpálni a bíró felé), minthogy nem szerepel a törvénykönyvben."
Tehát még mindig ott tartunk, hogy semmit nem bizonyítottál, még csak azt sem, hogy nem szerepel, csak kijelentetted, hogy nem szerepel és elvárod, hogy mások bizonyítsák azt, hogy az állításod hamis.
Mondom, még a törvények is úgy fogalmaznak, hogy ha állítasz valamit, azt neked kell igazolnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!