Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Joga van egy bírónak ennyivel...

Joga van egy bírónak ennyivel megnövelni a büntetést, mert valaki szemtelen a tárgyalásán? Milyen alapon mégis?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=BPjGyJvefd4

Mindenkinek joga van bunkónak is lenni. Ez nem az ovi, ahol sarokba állítanak, csak mert rossz voltál. Az alapján lehet megbüntetni valakit, ami a törvényekben le van írva. A személyes erkölcsi érzelmek alapján nem.

Ha velem ez történne (bár nem jártam soha bíróságon), akkor tuti, hogy kiabálni kezdenek és kikérném magamnak, hogy milyen alapon, ha nem a dadusnéni, hogy neveljen és követelném, hogy mutasson bármilyen paragrafust, bekezdést stb.

2023. szept. 19. 16:03
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
80%

"Akkor az 5. válaszoló hülye?"

Feltehetően hozzád hasonlóan igen. De legalábbis komoly tévképzetekben él az igazságszolgáltatásról.

2023. szept. 19. 17:49
 32/65 A kérdező kommentje:

#31.

Nincs jogod ilyet írni.

Nem a viselkedés számít a bíróságon.

2023. szept. 19. 17:50
 33/65 anonim ***** válasza:
85%
A viselkedés IS számít. És nem csak a bíróságon, hanem a világon mindenhol. Maximum családban vagy haverok közt nem. Akárhol máshol, közterületen, egy bíróságon meg pláne felelősségre vonható vagy a viselkedésed miatt.
2023. szept. 19. 17:54
 34/65 anonim ***** válasza:
75%

Szimplán a tárgyalás része az ahogy viselkedsz a bíróságon. Nem is értem mi a problémád ezzel?

Szerinted az is normális lenne, ha kihív a tanár felelni és te ugyan 5-ösre felelsz, de közben háromszor szidod az anyját, rángatod a vállad, böfögsz, fingsz stb... majd ő mosolyogva megköszöni a feleletedet és a jókívánságokat.

Az a baj veled is, mint az emberek többségével mostanában. Túlteng benned az önérzet. Elhiszed, hogy a te tyúkszaros életed többet ér, mint a többiek tyúkszaros élete és úgy bánsz/viselkedsz velük, ahogy akarsz.

Egyszer remélem eljön a normálisok lázadása és az ilyen tapintatlan nyomorultak megtudják hol a helyük!

2023. szept. 19. 17:55
 35/65 anonim ***** válasza:
100%

#33 Hagyd rá!

Vagy teljesen hülye vagy csak trollkodik, és azért ír ilyen gyökérségeket.

Még azt sem érti meg, hogy ez egy amerikai videó, amerikai törvények jogosítják fel rá a bírót, mert itt követeli tőlünk hogy mutassuk meg neki melyik törvény alapján teheti meg.

felesleges leállni vele, mert vagy annyira hülye, hogy nem érti vagy troll és akkor eleve nem is gondolta komolyan az egészet.

2023. szept. 19. 17:56
 36/65 A kérdező kommentje:

#34.

Te vagy a pc. A magatartásjegyben ez tükröződik. De ha 5-ösre felel, akkor nincs joga a tanárnak megvágni pusztán ezért.

2023. szept. 19. 18:00
 37/65 A kérdező kommentje:

#33.

Ez NEM igaz. Egy embernek lehet undorító személye és akár hatalmas tudása. Lehet törvénytisztelő állampolgár egy bunkó is. Ez nem egy spektrum és nem lehet egyik alapján a másikat is megítélni.

#35.

Megértem, de azt nem értem, amikor valaki azt akarja, hogy itt is ilyen legyen! Ez igazságtalan!!!

2023. szept. 19. 18:01
 38/65 anonim ***** válasza:
85%
Miért ne lenne joga? Azt hitted hogy csak neked vannak jogaid, és nincsenek következményei, hogy ha egy utolsó kis gyökér vagy? Hát vannak, és lesznek is. Suliban, munkahelyen, bíróságon, tömegközlekedésen, mindenhol. Jó reggelt!
2023. szept. 19. 18:02
 39/65 anonim ***** válasza:
71%

Nem bro, én egy notebook vagyok. Bár ez nem értem hogy jön ide.

Legyen akkor a magatartás jegy... xD A nap végén kib*sznak a suliból vagy éppen beb*sznak a böribe, ahogy meg is érdemled.

2023. szept. 19. 18:04
 40/65 A kérdező kommentje:

#38.

Nem. Nincsenek jogi következményei Magyarországon. Max. az emberek így fognak megítélni és eleve kötözködők lesznek. De emiatt nem kaphatsz rosszabb jegyet (max. a tanár begurul és beletesz néhány olyan kérdést is a feleletbe, aminek neki is utána kell olvasnia), nem kaphatsz bírságot (max. a bíró hajlamosabb lesz az ügyészt előtérbe helyezni) stb. emiatt. De ez nem papír szerinti és nem is közvetlenül emiatt van.

2023. szept. 19. 18:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!