Jogom van beszólni vagy kiabálni a buszsofőrrel/ellenőrrel, mert rossz napom volt, kimaradt egy járat stb.? Tényleg kihívhatja a rendőrt?
Milyen jogon hívna már rendőrt, ha nem okoztam kárt fizikailag, max. a lelki világában az illetőnek? Nem csinálok semmit, csak beszólok köszönés helyett, amikor felmutatom a bérletem vagy el kezdek kiabálni, anyázni, szidni mindenkit is az ellenőrnek, amikor hozzám jön. Csak alaposan tönkreteszem a napját neki. Ha nekem rossz volt, akkor neki se legyen jó.
Milyen alapon hívna már rendőrt és az milyen alapon bírságolna meg? Jogom van hangot adnom az érzelmeimnek!
#40.
Normális vagy?
#39.
Bárkivel bárhogy beszélhetünk. Ez nem a törvény kereteibe tartozik. Soha nem találkoztam még ilyen törvénnyel.

42#, akkor bemutatom neked a szabálysérétsi törvényt, ha még nem találkoztál vele. Inkább itt ismerkedj vele, mint legközelebb a rendőrökkel:
170. § Aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, szabálysértést követ el.
180. § (1) Aki mással szemben a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, szabálysértést követ el.
Ha pedig menet közben a buszsofőrnek pofázol és emiatt eltered a figyelmét, és baj történne/történhetne:
219. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályait megszegi és ezzel másnak vagy másoknak életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki vagy könnyű testi sértést okoz, szabálysértést követ el.

#43.
"A garázdaság csak kirívóan közösségellenes erőszakos magatartás tanúsítása esetén valósítható meg, amely alatt a társadalmi együttélés szabályaival való szembehelyezkedést értjük. A bűncselekmény kizárólag aktív magatartással valósítható meg, amely erőszakos magatartás akár személy, akár dolog ellen irányulhat."

#47.
Tényleg egy ügyész el tudná intézni, hogy börtönbe kerüljek emiatt?????????????
Csak mert akkor a bíróságon is ordítoznék!

#50.
Börtönbe lehet kerülni Magyarországon azért, mert beszólok a buszsofőrnek?????? Ilyen biztosan nincs! Egy k. anyáddal börtönbe lehet kerülni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!