Jogom van beszólni vagy kiabálni a buszsofőrrel/ellenőrrel, mert rossz napom volt, kimaradt egy járat stb.? Tényleg kihívhatja a rendőrt?
Milyen jogon hívna már rendőrt, ha nem okoztam kárt fizikailag, max. a lelki világában az illetőnek? Nem csinálok semmit, csak beszólok köszönés helyett, amikor felmutatom a bérletem vagy el kezdek kiabálni, anyázni, szidni mindenkit is az ellenőrnek, amikor hozzám jön. Csak alaposan tönkreteszem a napját neki. Ha nekem rossz volt, akkor neki se legyen jó.
Milyen alapon hívna már rendőrt és az milyen alapon bírságolna meg? Jogom van hangot adnom az érzelmeimnek!
#22.
Nem sértettem törvényt. Nekem is beszóltak már.
Az dönti el, aki majd kihívja a rendőrt. Nyilván nem benned kelt riadalmat, hanem másban. IQ huszár :D
#25.
Ugyan ki hívná ki ezért?
"MILYEN ALAPON??????? A fagyis néninek is joga van hozzáá?????"
Igen, a fagyis néni is megtagadhatja a kiszolgálást, ha goromba stílusban beszélsz vele, és megkérhet arra, hogy hagyjad el a fagyizót. Ha ezt nem teszed meg, természetesen kihívhatja rád a rendőröket.
"JOGOM VAN UTAZNI! Haza kell érnem!!! Nincs joga leszállítani, mert én haza akarok érni."
Nem, ez nincs így. Amikor te pl. vonaton utazol, akkor te egy szolgáltatást veszel igénybe. A szolgáltató szabja meg, hogy kik, mikor, milyen feltételek mellett vehetik igénybe a szolgáltatást, tehát utazhatnak. Ha te nem felelsz meg a szolgáltató által megszabott feltéleknek, mert mondjuk verbálisan bántalmazod az utastársaidat, neadjisten a sofőrt, akkor a sofőr természetesen leszállíthat, és ha nem vagy hajlandó elhagyni a járművet, akkor te ott jogtalanul tartózkodsz, ami szabálysértés, ergo bárki kihívhatja rád a rendőröket.
Továbbá a közterületen történő verbális bántalmazás bizony könnyen kimerítheti a garázdaság büntetőjogi fogalmát is, így duplán is indokolt, hogy kihívják rád a rendőröket.
#27.
Akkor kérem vissza a pénzem!
Fizettem érte, de ők nem teljesítik a szolgáltatást!
A goromba viselkedést nem bűncselekmény. Nincs semmiféle előírás, hogy tilos beszólni a sofőrnek.
Ebben tévedsz. Nem azzal van a baj, hogy kimondod a véleményed, hanem ahogyan teszed. És amiket leírtál, az igenis jogszabályba ütközik (kiabálsz, ökör módjára viselkedsz). Ugyan ki hívná ki ezért? Akárki, akár utas is, ha te ezzel megbotránkoztatást okozol. Még én is rádhívnám a rendőröket.
Te azt a szolgáltatást veszed meg, hogy utazz A-B-be. Nem azt, hogy állat módjára viselkedj nyilvános helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!