Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy pennybe mentem be 17...

Egy pennybe mentem be 17 evesen alkoholmentes sört venni és a kasszas elkerte a személyit és nem vihettem el. Jogos?

Figyelt kérdés
Eletembe először tortent ilyen. A pennybe van ra külön szabály vagy mi

2023. aug. 23. 09:21
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
77%
Velem is ez volt 😂😂😂😂😂😂
2023. aug. 23. 09:22
 2/25 anonim ***** válasza:
37%

Előző vagyok

Egy év és kipróbálhatod. De úgyse annyira különleges a feltételezéseim szerint.

Amúgy pl egy banán-tej turmix ezerszer jobb mint ezek az üdítők

2023. aug. 23. 09:25
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Ma már nem élek alkoholmentes sörökön, de régen tudom, hogy minimális alkohol volt bennük, mégha nem is érdemi mennyiségű. Ha van rajta akár 0,001%-nyi alkohol is feltüntetve, akkor ez biza jogos volt.
2023. aug. 23. 09:33
 4/25 anonim ***** válasza:
57%
Igen, alkoholmentes sört sem lehet 18 éven alul vásárolni sehol.
2023. aug. 23. 09:58
 5/25 anonim ***** válasza:
6%
Még egy értelmetlen hülye szabály. Nálunk az ovis gyerkőcök isszák az alkoholmentes sört.
2023. aug. 23. 10:15
 6/25 A kérdező kommentje:

Szerintem nagy hulyeseg, special most is megyek eppen venni de nem a retkes pennybe

Egy sima sörtol sincs baja senkinek nem hogy ettől

2023. aug. 23. 10:17
 7/25 DK-s ***** válasza:
61%

Teljesen szabálytalan, mivel nem alkoholos ital.

A lányom 6-7 éves kora óta maga veszi az ízesített, alkoholmentes sört. Igaz, nem a Penny-ben hanem a SPAR-ban.

Legközelebb kérd el a panaszkönyvet, és elmegy a kedvük a szívózástól. Vagy mégiscsak elviheted.

2023. aug. 23. 11:01
 8/25 DK-s ***** válasza:
73%

Ezt sehogy sem értem. Ennyire gagyi a Penny?

A SPAR-ban fel van víve a központi rendszerbe azon termékek köre, amelyeknél "kor-ellenőrzést" kell végezni. A vonalkód lehúzásánál a pénztárgép figyelmezteti a pénztárost. Ugyanez az önkiszolgáló pénztárnál. Ha korhatáros holmit veszel, addig nem tudod folytatni a vásárlást, amíg az ott lévő eladó jóvá nem hagyja.

Az alkoholmentes sör nem korhatáros.

2023. aug. 23. 11:08
 9/25 anonim ***** válasza:
96%

"Igen, alkoholmentes sört sem lehet 18 éven alul vásárolni sehol."

Idéznéd az erre vonatkozó jogszabályt???

Elárulom, nincs ilyen. Lehet venni alkoholmentes sört 18 év alatt is. Egyedül annyira kell figyelni, hogy amin nem 0,00 van feltüntetve, hanem pl. 0,05, az nem alkoholmentes. De ha az előbbit nem adják ki egy boltban, akkor egyszerűen panaszt kell tenni a boltnál.

2023. aug. 23. 11:48
 10/25 DK-s ***** válasza:
95%

#9-nek:

Természetesen a lányommal is előfordult hogy nem figyelt, és rányúlt a 2%-osra. XD

Semmi gond nem volt. Visszament és kicserélte. Az eladó tanította meg neki, hogy mire figyeljen.

2023. aug. 23. 12:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!