Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy pennybe mentem be 17...

Egy pennybe mentem be 17 evesen alkoholmentes sört venni és a kasszas elkerte a személyit és nem vihettem el. Jogos?

Figyelt kérdés
Eletembe először tortent ilyen. A pennybe van ra külön szabály vagy mi

2023. aug. 23. 09:21
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

#7 Erre hogy nem gondoltam

Nagyra volt ott magàval a nő hogy hàt ebben is van alkohol pedig 0,00%

És nem engedett onkiszolgaloshoz mert azt hitte ott akarom “kicsenni” az amúgy is szabalyos sört

2023. aug. 23. 14:02
 12/25 DK-s ***** válasza:
71%

#11-nek (kérdezőnek):

Vagyis nem az volt a lényeg hogy jogod van -e megvenni, hanem az, hogy ő megmutatta neked, hogy márpedig nem fogod megvenni, mert ő azt mondta.

Én olyan faxxopó qrva anyázásba kezdtem volna teli tüdőből, ...

Csak az a baj, hogy te nem voltál tisztában a helyzettel.

2023. aug. 23. 14:51
 13/25 anonim ***** válasza:
90%

Nem. Az önkiszolgálóknál az alkoholmentest minden megkötés nékül meg lehet venni.

Egyetemistaként direkt azért vettük, mert azt lehetett készpénzel fizetni, anélkül hogy kelljen hívni egy alkalmazottat, aki leellenőrzi, hogy tényleg elmúltunk 18. (A bankkártyánkon nem mindig volt pénz)

2023. aug. 23. 15:19
 14/25 anonim ***** válasza:
Fiamnak se adták ki a Lidl-ben. Mert hogy sör.
2023. aug. 24. 10:20
 15/25 anonim ***** válasza:
33%
Az alkoholemntes sem az. Van benne szesz
2023. aug. 24. 10:22
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
#15 Mi olyan bonyolult azon, hogy amin 0,05, 0,1, 0,25 és hasonlók vannak feltüntetve, azokban van szesz, amiken meg az áll, hogy 0,00, azokban nincs?
2023. aug. 24. 18:13
 17/25 anonim válasza:
A penny kasszamonitor úgy működik, hogy a szeszesitalnak minősített termékek után elkezd sípolni hogy győződj meg, hogy az illető elmúlt 18 vagy sztornózd a terméket. Az adott termék vonalkódjához hozzá van rendevle hogy szükséges-e kort ellenőrizni vagy sem. Na most ha besípol a gép a 0,0-ás sörre, akkor ha fejre állsz akkor sem lesz kiadva neked. Egy ilyen húzással a bolt az egész italrészlegét elveszítheti és jól meg is bűntetik, a kasszásról már nem is beszélve. Tehát próbálkozni szabad, de senki nem fogja az állását kockára tenni, csak mert vergődsz valami sörnek csúfolt szutyokért. Írhatsz a panaszkönyvbe, max kiröhögnek.
2023. aug. 27. 21:23
 18/25 DK-s ***** válasza:
50%

#17-nek:

A panaszkönyvre (Vásárlók könyvére) nem fogják kiröhögni, legfeljebb nem adják oda, és kibaxxák a boltból.

2023. aug. 27. 21:36
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

#17 Na most az a probléma, hogy eleve hibás ezek szerint, hogy milyen termékek vannak hozzárendelve, mint ellenőrzés köteles termékek.

"Egy ilyen húzással a bolt az egész italrészlegét elveszítheti és jól meg is büntetik, a kasszásról már nem is beszélve." Itt értelmezhetetlen, hogy miről beszélsz. Miért büntetnék meg a boltot? Ismétlem: idézd a jogszabályt, ami megtiltja, hogy egy alkoholmentes italt egy kiskorú megvegyen!

2023. aug. 28. 00:23
 20/25 DK-s ***** válasza:
75%

#19-nek:

"Engedd el".

Ő dolgozóként nem kérdőjelezheti meg a fejesek előírását. Ha kiadja, abból baja lehet.

Ha nem adja ki, abból a FEJESEKNEK lehet baja, neki nem.

2023. aug. 28. 18:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!