Egy pennybe mentem be 17 evesen alkoholmentes sört venni és a kasszas elkerte a személyit és nem vihettem el. Jogos?
Szia! Nem azért nem adják ki neked mert bunkó a kasszás és mi az, hogy te megkapd. Az alkoholmentes sör is Söripari termék ezért nem lehet kiadni kiskorúnak. Az is igaz amit előttem válaszolók írtak, hogy egy ilyen esetben ellenőrzésnél az üzlet több hónapig nem árulhat alkoholt illetve a Penny jó eséllyel a kaszásra terheli a büntetést.(Hidd el tudom több, mint három évig Pennyztem) Ezt az infót egyébként elismert oktató mondta Okj-s üzletvezető képzésen.
Ott hibáznak ahol kiadják. Nyilván falun ez nem számít annyira vagy kisebb városban ahol mindenki ismer mindenkit de sosem tudhatod ki van a sorokban.
Sőt ha valaki még nem kasszázott elmondom, az alkohol kiadást annyira szigorúan veszik, hogyha tartalmaz a vásárlás alkoholt és te ott vagy mint szülő a gyermeked legyen nagyobb vagy még baba nem adhatja oda a pénzt vagy érintheti a kártyát a terminál hoz.
Ugyanez hogyha többen vagytok barátok attól kérik a személyit aki fizet.
Azért, hogy egy kiskorú megvegyen magának egy alkoholmentes sört senki nem fogja kockáztatni az állását és a fizetését. Üdítőt kell vinni vagy vetetni a szülőkkel vagy nagykorúval.
Egy bevásárlóközponti önkiszolgáló kassza az alkoholmentes sört simán engedi készpénzzel kifizetni. Veheti bárki.
A rendes sörnél vagy csak kártyás fizetéssel enged tovább, vagy kell hívni egy alkalmazottat, aki lecsokkolja a korod, s feloldja a készpénzes fizetést.
Máskor ne szenvedj az emberekkel. Sokszor hibáznak. Ez különböztet meg a gépektől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!