Én intézhetek otthont/bent fekvéses ellatást a mamámnak?
A mamámnak strokeja volt. Kiengedték a kórházból, otthon van. Nem tudja mozdítani a jobb lábát, a jobb kezét se nagyon. Az ágyában fekszik, nem tud járkálni. Gyógytornáznia kellene, de nincs neki intézve. A lánya "ápolja". Pelenka helyett betétet rak rá, tiszta pisi már az egész ágya. Büdös van, minden ragad a házban, pedig elvileg takarít a lánya.
Enni se ad neki rendesen. Sokszor amit visznek neki kaját (a szomszédok, illetve mi) azt megeszi előle. Csak annyit viszünk már, amit a szemünk láttára el tud fogyasztani szerencsétlen, nehogy ez a tetű falja fel. Mióta otthon van a mama, már 2x leesett az ágyról, reggel a szomszédok segítették fel.
Nem engedi a lánya hogy ápolót, házi segítségnyújtást intézzünk mert akkor nem tudja elszedni a mama pénzét.
Én intézhetek valami ellátást a mamámnak, ha a lánya nem engedi, nem egyezik bele semmi ilyesmibe?
Ő közelebbi rokona, mint én. Van bármi jogom intézkedni?
Ha rá is beszélnénk a mamát hogy feküdjön be valahova, attól tartunk keresztbe tesz a lánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!