Hogy intézhetem el hogy külföldi nevet adhassak a gyermekemnek?
Magyarországon nem anyakönyveztethető még ,úgy láttam!
A név: Edita Egyszerű és nekem tetszik.
Szia itt az oldalon minden le van írva! De a lakcím szerint illetékes anyakönyvvezetőnél kell kezdnei azt hiszem. Nagyon szép név amúgy!
külön kérvényezni kell, de megoldható.
egyébként nekem is tetszik, csak mindenhol azt fogják hinni, hogy Edina, csak el lett írva.
az edit nev idegen valtozata. (romanul is igy van)
kervenyezni kell.
Én Edit vagyok felvettem a férjem nevét nem szeretném ha a lányomat is ugyanígy hívnák viszont ragaszkodom ahhoz hogy hasonló legyen!Edina nagyon nem tetszik!Edita viszont igen.
Az egyik válaszoló ne keverje már az Etával mert nagyon nem hasonlít!Szerintem nem egy cicomás név,nem fogják félreírni ill érteni!Ha meg igen nem baj egy betű nem a világ!
Köszönöm a válaszokat:)
Bemész az anyakönyvi hivatalba, kitöltesz egy nyomtatványt, pár hét után megkapod a választ a Nyelvtudományi Intézetből, hogy engedélyezhető-e a név.
Szerintem engedélyezni fogják, mivel a helyesírása magyarul megfelel a kiejtésnek, van magyar megfelelője és nem sérti a gyerek jogait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!