Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy intézhetem el hogy...

Hogy intézhetem el hogy külföldi nevet adhassak a gyermekemnek?

Figyelt kérdés

Magyarországon nem anyakönyveztethető még ,úgy láttam!

A név: Edita Egyszerű és nekem tetszik.

2010. szept. 21. 10:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
55%

[link]

Szia itt az oldalon minden le van írva! De a lakcím szerint illetékes anyakönyvvezetőnél kell kezdnei azt hiszem. Nagyon szép név amúgy!

2010. szept. 21. 10:49
 2/19 anonim ***** válasza:
67%
Hát ez nem egy "faksznis" név, biztosan nincs akadálya engedélyeztetni. tanacs@nytud.hu Ez a Nyelvtudományi intézet e-mail-je, ők engedélyezik a neveket.
2010. szept. 21. 10:52
 3/19 anonim ***** válasza:
69%
Ha a ... Dzsennifer/Pamela/Esmeralda/stb. is megoldhato, akkor az Edita se szabad problemat jelentsen az illetekes embereknek...
2010. szept. 21. 10:53
 4/19 anonim ***** válasza:
56%

külön kérvényezni kell, de megoldható.

egyébként nekem is tetszik, csak mindenhol azt fogják hinni, hogy Edina, csak el lett írva.

2010. szept. 21. 11:31
 5/19 anonim ***** válasza:
41%
Mindenki úgy fogja érteni, hogy Edit, ezt tartsd szem előtt. ááá
2010. szept. 21. 11:58
 6/19 anonim ***** válasza:
59%
Lehet, kérvényezni kell, értelme nincs. Csak a nyűg lesz vele, pláne, hogy inkább valami takarítógépre emlékeztet, mint rendes női névre.
2010. szept. 21. 12:05
 7/19 anonim ***** válasza:
50%

az edit nev idegen valtozata. (romanul is igy van)

kervenyezni kell.

2010. szept. 21. 12:10
 8/19 A kérdező kommentje:

Én Edit vagyok felvettem a férjem nevét nem szeretném ha a lányomat is ugyanígy hívnák viszont ragaszkodom ahhoz hogy hasonló legyen!Edina nagyon nem tetszik!Edita viszont igen.

Az egyik válaszoló ne keverje már az Etával mert nagyon nem hasonlít!Szerintem nem egy cicomás név,nem fogják félreírni ill érteni!Ha meg igen nem baj egy betű nem a világ!

Köszönöm a válaszokat:)

2010. szept. 21. 13:19
 9/19 anonim ***** válasza:
76%

Bemész az anyakönyvi hivatalba, kitöltesz egy nyomtatványt, pár hét után megkapod a választ a Nyelvtudományi Intézetből, hogy engedélyezhető-e a név.

Szerintem engedélyezni fogják, mivel a helyesírása magyarul megfelel a kiejtésnek, van magyar megfelelője és nem sérti a gyerek jogait.

2010. szept. 21. 13:31
 10/19 anonim ***** válasza:
9%
Tényleg, nem gondolkodtál még az "Édua" néven? Hasonlít az Editre, nagyon szép, különleges és anyakönyvezhető, kun eredetű név.
2010. szept. 21. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!