Hogy intézhetem el hogy külföldi nevet adhassak a gyermekemnek?
Magyarországon nem anyakönyveztethető még ,úgy láttam!
A név: Edita Egyszerű és nekem tetszik.
Az egyik válaszoló azt írta, Edinának fogjak érteni.
Te azt mondod, nagyon nem tetszik az Edina név.
Utána meg hogy ha mégis félreértenék "egy betű nem a világ".
Kicsit összevissza nekem....
Vagy csak te nem érted!Ha úgy írják le hallás után hogy Edina akkor kijavíttatom egy idő után megszokják ez nem nagy dolog!(na meg úgyis becézve lesz)Ettől "normálisabb" neveket is elértenek!
Edita lesz és kész,minden papírján ez lesz az a lényeg!
Edina nem tetszik se leírva se kimondva!
Jövőhéten elkezdek intézkedni!
Legszívesebben azt adnám igen,de (már írtam) felvettem a férjem nevét nem szeretném hogy ugyanaz legyen a neve mint az anyjának, később talán lehet belőle gubanc!Ilyen eseteknél nincs olyan hogy ifjabb x,y Edit!
Ezért is szeretném ezt,adhatom az én nevemet neki csak mégis kicsit máshogy!Na meg a kisfiam az apja nevét viseli,csak ugye nekik majd egyszer könnyebb lesz a megkülönböztetés mert van olyan hogy ifjabb,ill .idősebb jelző!Pl leveleken!
Most mit kell itt pörögni?
Az ő gyereke és kész. Az Edita szép, és nem katasztrófa, sokkal jobb mint a Tiffani és társai.
És az Édua borzasztó szerintem.
Tévedsz!Nem a véleményed kértem!A kérdésem másra vonatkozik!De azért köszönöm!Majd javítgat ő is ;)
Szia
Nekem van Edita nevű ismerősöm. Annak idején Editnek volt keresztelve, de egy kedves szlovák emberke átkeresztelt mindenkit a szlovák naptárnak megfelelően, azóta Edita. A hétköznapokban Editnek nevezi mindenki. Ugyanígy van apukám is, aki Ede volt, és Eduard lett belőle... na mindegy.
Szerintem nem lesz gond az anyakönyveztetéssel, ennél sokkal durvább neveket is elfogadtak már (Zsülienne, Dzsenifer...grrr). Radásul ez egy hivataloson elfogadott név a környező országokban, nem pedig a világ másik részéből behozott, vagy szappanoperákból hallott, majd fonetikusan leírt névről van szó :)
Egyébként megkérdezhetném, hogy milyen gubancokra gondolsz? :) Ha levelet küldenek, egyszerűen ráírják, hogy ifjabb, idősebb. Sőt gyakran előfordul olyan is, hogy ráírják a születési évszámot (pl. Nagy Katalin 1985.) Szerintem nagyon gyakori jelenség, hogy ugyanaz a név (még rokonoknak se kell hogy legyenek, az egyik osztályban 3 fiúnak ugyanaz volt a vezetékneve és a keresztneve is :)), hivatalos ügyeknél meg már teljesen megszokott, nem szokott belőle gond lenni :)
Ne értsd félre, nem akarlak rábeszélni semmire se, csak elmondtam a véleményemet, remélem nem haragszol meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!