Tanácstalan vagyok. Egy ismeretlen előfizetéssel telefont vásárolt a nevemben az adataimmal egy régebbi lakcimemmel a Vodafonnal online. A kézbesítési cím más volt, mint az én címem. Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Én erre akkor jöttem rá mikor a behajtó ceg a nyilvántartóbòl lekertem az új címem és oda küldte meg a levelet, hogy tartozom nekik most már közel egy millió forinttal. A Vodafone eladta nekik a tartozást. Voltam a rendőrségen feljelentést tettem csalás miatt, a rendőrség szünetelteti az ügyemet , mert azt mondják nincs egyenlőre tettes. A Vodafone nem reagál nekem, a behajtó cég meg követeli a pénzt. Kihez fordulhatok, mit tegyek? Köszönöm!2023. aug. 21. 21:23
11/22 anonim válasza:
Ilyen esetben a szerződést is meg kell vizsgálják. A praxisomban láttam már olyan esetet, ahol a tek rárúgta az ajtót és rabosított valakit, mert az ő nevén vokt egy sim-kártya, ami egy bűncselekményhez volt köthető. A hölgyről írásszakértők bebizonyították, hogy nem ő volt az aláíró, így a szolgáltató oldaláról közreműködőt 2 év felfüggesztettre ítélték, mert a szerződéskor nem volt elég körültekintő. A rendőrség szünetelteti, nem lezárta az ügyet. A behajtó a dolgát végzi, de a feljelentésre hivatkozni nem rossz megoldás. El fog húzódni az ügy. Egy jogász persze nem jönne rosszul, de az is pénz. Kitartás!
13/22 A kérdező kommentje:
Online lett rendelve két telefon a vodafone-tol, így készült a szerződés. A szerződésben a lakcimem már nem stimmelt. A futár kiszállította a termékeket egy másik címre amit átvett valaki, személyi igazolvány felmutatása nélkül. Nem értem a rendőrség miért szünetelteti a nyomozást. A Vodafone-t felelősségre vontam, a hamis szerződés miatt, adatok nem lettek ellenőrizve, illetve a terméket aki átvette nem igazolta magát. Egyenlőre ülnek az ügyön.
2023. aug. 25. 19:18
14/22 anonim válasza:
A feljelentésben egyértelműen leírtál mindent, a behajtónak adott válaszodban pedig jelezd, hogy forduljanak a Voda és a rendőrség felé, téged meg hagyjanak békén. Aztán ellenük is tehetsz feljelentést, ha nem értik a szitut.
15/22 anonim válasza:
Na ha olnine rendelték, akkor ott lehet nyomozni IP után. Rendőrség lusta
17/22 A kérdező kommentje:
48
2023. aug. 28. 20:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!