Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tanácstalan vagyok. Egy...

Tanácstalan vagyok. Egy ismeretlen előfizetéssel telefont vásárolt a nevemben az adataimmal egy régebbi lakcimemmel a Vodafonnal online. A kézbesítési cím más volt, mint az én címem. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Én erre akkor jöttem rá mikor a behajtó ceg a nyilvántartóbòl lekertem az új címem és oda küldte meg a levelet, hogy tartozom nekik most már közel egy millió forinttal. A Vodafone eladta nekik a tartozást. Voltam a rendőrségen feljelentést tettem csalás miatt, a rendőrség szünetelteti az ügyemet , mert azt mondják nincs egyenlőre tettes. A Vodafone nem reagál nekem, a behajtó cég meg követeli a pénzt. Kihez fordulhatok, mit tegyek? Köszönöm!

2023. aug. 21. 21:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem fizetsz, akkor a Vodafone polgári pert indít ellened szerintem. Ott kell majd neked bizonyítanod hogy nem te vásároltad a telefont meg az előfizetést.

Szerintem bemehetsz az egyik Vodafone irodába személyesen, hátha ott tudnak valamit ajánlani hogy megbeszélhesd a dolgot a Vodafone-nal.

A behajtó cégnek mondd meg hogy tettél feljelentést a rendőrségen csalás miatt és mutasd meg nekik a papírt róla. Azt is mondd meg a behajtó cégnek, hogy nem fogsz fizetni.

Akár még ügyvéddel is beszélhetsz, hogy ő mit tud tanácsolni az üggyel kapcsolatban.

2023. aug. 22. 05:08
 2/22 A kérdező kommentje:
A Vodafone már nem foglalkozik ezzel, át adta a behajtónak. Ott bemutattuk a rendőrségi feljelentést és, hogy jelen pillanatban szüneteltetve van az úgy, mert nincs meg az elkövető, de őket ez nem érdekli nekik kell a pénz.
2023. aug. 22. 06:14
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy fizetési meghagyást küld majd a Vodafone, hogy fizesd ki a tartozást. Ellentmondasz annak, és bírósági eljárás lesz belőle.

A behajtó cég nem tud elvinni tárgyakat vagy levonni pénzt a számládról bírósági határozat nélkül.

Ha online rendelte a te nevedre, akkor IP cím alapján be tudják azonosítni a gépet meg a helyet hogy honnan történt a rendelés. Azt talán tudod valahogyan bizonyítani hogy aznap nem jártál ott vagy hogy soha se használtad azt a gépet.

2023. aug. 22. 06:29
 4/22 anonim ***** válasza:
0%
Ez mostmár ki kell fizetni, így szól a törvény. A tettes pedig, ha most sincs meg már nem is lesz. Így jártál
2023. aug. 22. 07:57
 5/22 anonim ***** válasza:
50%
Ezért nem szabad kiadni az adataid
2023. aug. 22. 07:57
 6/22 anonim ***** válasza:
96%
Ha pénzt követelnek, minden esetben leírod, hogy nem tartozol, nem te szerződtél + a rendőrségi okmány másolatét.
2023. aug. 22. 08:45
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy a rendőrségi okmány nem igazolja, hogy nem ő szerződött. Még az eljárást is szünetelteik. Nincs elkövető tehát az ügyfél az
2023. aug. 22. 09:47
 8/22 A kérdező kommentje:
Nem adtam ki az adataimat. A rendőr azt mondta lehet eladtam egy autót valamikor és lemasoltak az adataimat. Ha nem én vettem a telefont miért nekem kéne kifizetni? Milyen jogszabály ez? Van telefonszám ami még lett adva az online rendelésnel, email cím, futartol átvette valaki a telefont személyi igazolványt szoktak kérni. Miért nem tud így a rendőrség valamit tenni??
2023. aug. 22. 13:10
 9/22 anonim ***** válasza:
94%
7-esnek: a rendőrségi feljelentés pont abban a témában történt, hogy valaki visszaélt az okmányaival és szerződést kötött az Ő nevében. Ilyenkor a súlyosság alapján az előfizetés használója a toronyhasználat alapján belőhető, valamint megvizsgálhatja hatósági grafológus, hogy a szerződést nem a feljelentő írta alá. Ha a szerződés személyesen történt, akkor akár kamerafelvétel is (idő kérdése) elérhető lehet még. Az érintett kérdező pedig minden esetben leírja, hogy nem tartozik, nem szerződött és a rendőrség felé csatlakozzanak a feljelentéshez. Ja, remélem, az okmányait a fentiek okán már módosította.
2023. aug. 23. 11:09
 10/22 anonim ***** válasza:
65%
9 De nem tudja igazolni a kérdező, hogy visszaéltek vele. Ilyen feljelentést mindenki tehet. Ráadásul le is zárták a nyomozást, mert nem találtak semmit.
2023. aug. 23. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!