Az előfizetéses számlámra ismeretlen személy tévesen utalt nagyobb összeget két részletben, emiatt túlfizetés van a számlán. Mi a teendő?
Ahogy mondták te is fizesd amit kell. Ha észleli az aki tévesen utalta el a pénzt akkor a bankjánál kérheti az átutalás visszavonását és akkor a pénz hiányozni fog a számládról.
Ha egy év múlva is ott lesz a többlet majd akkor intézd a szolgáltatóval hogy tekintsék befizetésnek!
Amúgy nem lehet hogy valaki kifizette a számládat? Szándékosan, mondjuk családtag?
Lehet, hogy elrontották pl az ügyfélszámot, így ment neked az utalás. Erre rövid időn belül ők is rá fognak jönni, ha látják, hogy hiányt mutat a számlájuk, és ellenőrzik az utalásokat.
Én is jártam így korábban, hogy rossz kódra ment a befizetés, felhívtam őket, jeleztem a hibát, és ők átkönyvelték.
Ez amolyan montipájtonos magyarázat...
Ha jól tudom a számládon keletkező túlfizetésről jogod van rendelkezni és a szolgáltatónak kutyakötelessége foglalkozni a panaszoddal. Olyan nincs hogy egy befizetésről/utalásról nem tudják megmondani hogy kitől jött :-D
De akár be is fenyítheted őket hogy ezt a túlfizetést jelezni fogod a számlavezető bankjuk felé mint "gyanús" pénzmozgást és ugye a bankokat törvény kötelezi az ilyen jellegű bejelentések komolyan vételére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!