Egy ingatlan tulajdonosa mivel tudja "megszivatni" a haszonélvezőt?
Csak elméleti kérdés! Tegyük fel haszonélvezetem van egy lakáson és nem akarom hogy a tulajdonos is ott éljen.
Mit tud tenni a tulajdonos az ellen hogy legális úton megkeseritse a haszonélvező életét az ott élésben?
Pl a közmű órák (viz, villany, gáz) a tulajdonos nevén vannak és kikötteti őket vagy hasonló.
Alapesetben a haszonélvezö átjelentheti a fogyasztókat a saját nevére (söt ez az általános, a tulaj nek köttetheti ki.
Egyébként is nincs semmi lehetösége megszivatni az illetöt, mert a jog a haszonélvezö mellett van
Ez esetben mit jelent a rendelkezési jog?
Kigugliztam és olvastam róla valamit de nem tiszta.
Kérdező, a haszonélvezeti jog erősebb a tulajdonos jogainál. Ha a haszonélvező úgy dönt akkor a tulajdonos nem is lakhat ott abban az ingatlanban aminek ő a haszonélvezője. Egyszerűen nemet mond az ott lakására és költöznie kell, hiába az ő tulajdona.
Itt mi a kérdés?
#7. Igen, ez kb. átlagosan 50%-ot jelent.
"Ki venne meg egy ingatlant amit lehet, hogy évtizedekig nem is tud használni?"
Aki például a még kiskorú gyerekére gondol és előre tervez.
"Alapesetben a haszonélvezö átjelentheti a fogyasztókat a saját nevére (söt ez az általános, a tulaj nek köttetheti ki."
Az én beleegyezésem nélkül csak úgy átirathatja a mérő órákat?
Ráadásul amig az én nevemen vannak (pénzért persze) ki is kötik az órákat amiket a haszonélvezőnek még több pénzért fognak visszakötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!