Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyermek örökségéből lehet...

Gyermek örökségéből lehet pénzt felvenni?

Figyelt kérdés
Kisfiam örökölt egy ingatlant, amit eladtunk. 60 millió forint van a számláján... A problémák viszont csak tornyosultak és ott tartunk, hogy napi megélhetési gondjaink vannak. Azt hallottam, hogy a minimál nyugdíj összegét fel lehet venni az számláról, kemény 28500 forintot. Most jön a csavar, van aki szerint havonta, van aki szerint naponta lehet ezt felvenni. Ki tud erről biztosat? Azt ne tanácsoljátok, hogy kérdezzem meg a gyámügyet... És 10 év van a nagykorúságáig...

2023. máj. 5. 16:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem naponta durva lenne.Amúgy tényleg a gyámügyet kelle megkérdezned,vagy egy jogászt.Minden bíróságon van ingyenes jogsegély.Szerintem gyámügyi engedély mindenképpen kell ahhoz, hogy hozzányúlj a gyerek pénzéhez.
2023. máj. 5. 16:59
 2/5 anonim ***** válasza:
68%
Gyámügy
2023. máj. 5. 16:59
 3/5 anonim ***** válasza:
76%
A gyámügyet kell megkeresni. Elsősorban a gyermek érdekeit védik.
2023. máj. 5. 17:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy le se sz*rják

Ismerősöm több mint 5 milliót elköltött a gyerek számlájáról..

2023. máj. 5. 22:46
 5/5 anonim ***** válasza:
68%
Mivel már az eladás is csak a gyámügy engedélyével történhetett, így igazán tudhatnád, hogy most is őket kell kérdezni erről.
2023. máj. 6. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!