Megteheti a munkáltató, hogy olyan plusszfeladat
elvégzésre utasít amihez nincs végzettségem?
Figyelt kérdés
Állami szférában laborban dolgozom vegyész Bsc végzettséggel, a munkáltató azonban most pénzügyi adminisztratív feladatokkal is meg akar bízni (mondván nincs elég ember a pénzügyön). Nekem semm ilyen jellegű végzettségem, gyakorlatom nincs, és nem is szeretnék számlákkal foglkozni. Mi lehet ilyenkor tenni? Kirúghatnak, azért, ha azt mondom én ezt nem csinálom?
Megteheti, gondolom a szerződésben benne van hogy a munkáltató egyéb utasításait is végre kell hajtanod. Felmondasz, kirúgnak vagy megcsinálod az adott feladatot, ez a 3 lehetőséged van.
2023. ápr. 25. 11:24
2/23 anonim válasza:
Természetesen megteheti.
2023. ápr. 25. 11:25
3/23 anonim válasza:
Nekem ilyen volt az utcsó honi melóm. Felvettek A pozicióra A poziciós fizetésért és a végén B, C és D munkakört is nekem kellett elvégeznem. Volt valami munkafelügyelet, ahol jelenteni lehetett, de kb kiröhögtek vele.
Könnyes szemmel egy fél év után búcsúztam a cégtől és vele együtt az országtól is, azóta nincs ilyen gondom, amilyen pozicióra felvesznek, azt csinálom.
2023. ápr. 25. 11:32
4/23 anonim válasza:
Szerintem ez nem ilyen egyszerű...És ha kárt okoz, mert elszúr valamit, mivel nem ért hozzá? Nem arról van szó, hogy mosogasson el még 3 kémcsövet és az ellen tiltakozik. Akkor ennyi erővel a korházban kötelezhetik az adminisztrátort, hogy menjen már vért venni, mert nincs elég nővérke? Szerintem kérdezz meg egy munkaügyben jártas jogászt...
Munkáltató egyéb utasításai...És akkor, ha azt mondja a fönök, h sz.pjam le arra is köteles vagyok?
2023. ápr. 25. 11:35
5/23 anonim válasza:
Ahhoz a munkakörhöz valóban speciális végzettség kell? Mert egy egyszerű adminisztrátori munkakört a diplomáddal meg kell tudnod csinálni. Az, hogy nincs hozzá kedved, az más kategória...
2023. ápr. 25. 12:06
6/23 anonim válasza:
Adminisztratív feladatokhoz nem kell marha nagy végzettség, majd elmondják, mit kell tenned. Igen, munkáltatói utasítás megtagadásáért kirúghatnak.
2023. ápr. 25. 12:10
7/23 anonim válasza:
"Kirúghatnak, azért, ha azt mondom én ezt nem csinálom?"
Próbáld ki!
Aztán majd irj
2023. ápr. 25. 12:18
8/23 DK-s válasza:
Szerintem ha kizárólag irodai "segédmunkára" akar fogni, az ellen nincs erkölcsi alapod lázadni.
De ha oda kezdene fajulni a dolog hogy a végén már bérszámfejtened is kellene, akkor a qrva anyját!
2023. ápr. 25. 12:22
9/23 anonim válasza:
Nem tudom konkrétan miről van szó, de szerintem ha nem csak annyi, hogy szkenneljen be néhány számlát hanem könyvelni kell, ahhoz igencsak képben kell lenni, és kell végzetsség. Ha elcseszi meg majd megy a dutyiba költségvetési csalásért??? Egyébklént is gondolom a kérdező nem ok nélkül ment vegyésznek és nem pénzügyi területre...És kifizetik túlórába vajon?Akik meg it helyeselnek kérdem én ők lelkesen mennének mondjuk a taki néni helyet WC-t pucolni a munkahelyükön még munkaidő után? Ahhoz sem kell végzettség. Azért vicc az egész, akkor minek vannak végzettségek, munkakörök, meg munkaköri leírás? Hiába vesznek fel HR-es nek (mondjuk) aztán fél év mulva kitalálják, hogy bocs, legyél inkább portás? vicc. Bezzeg amikor embert keresnek (pláne közszférában) verik a nyálukat a mindenféle papírért...
2023. ápr. 25. 12:28
10/23 DK-s válasza:
#9-nek:
Ha őszinte akarok lenni, akkor végül is az építő-iparban is ugyanez megy. Titkolni kell hogy mihez értesz, mert akár segédmunkásként is azt veszed észre, hogy napi 15-ért rakod a csempét vagy a járólapot ha értesz hozzá!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!