A munkáltatónak joga van vagy nincs joga lemásolni a személyit lakcímkártyát? jogász szerint NINCS joga
A jogász azt mondja, a cég elkérheti az igazolványt hogy szemrevételezéssel ellenőrizze az adatokat (pl az szerepel-e rajta névnek amit én állítok) és egyes adatokat kijegyezhet róla (lakcím pl).
De másolni, szkennelni NINCS joga. Ezen nincs mit ragozni állítja a jogász.
Ez így lenne? Ilyen egyszerű lenne? Nincs és kész?
És ha ő mégis le akarja másolni, ha nem hagyom, fel se vesz, akkor mivan?
Hát miért ne ? itt mindenki szuperokos, 14 évesen már dolgozik a nasanál, 20 nyelven beszél és fél millió alatt fel se kell-nemde?
Hát akkor miért ne? szuperokosok itt a kérdés!
". Mit szeretnél még?"
Választ erre:
"És ha ő mégis le akarja másolni, ha nem hagyom, fel se vesz, akkor mivan?"
Szerintem errol egy jogaszt kellene megkerdezni, az a biztos.
Akkor nem kell dolgoznod. Bár engem ne vennének fel egyszer valahová.
Amikor ilyen öntudatos dolgozókkal találkozok akkor mindig reménykedem hogy a munkavállalók kötelezettségeire vonatkozó részeket is ilyen komolyan veszik. Aztán kiderül hogy egy lóf.szt.
A legjobb ha ez már a felvételi elbeszélgetésen kiderül és nem raboljuk tovább egymás idejét.
#8 Aranyos, amikor beadom az épp aktuális keresetet és az addig a munkavállalójával kemenykedő munkáltató megérzi a lehetséges jogkövetkezmények eloszelét...
A legaranyosabb az volt, amikor az eljárás idejére az egység működésének felfüggesztését kezdeményeztük, de ezt most hagyjuk is...
Kérdező, itt mindent megtalálsz. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!