Ha a munkáltató saját hibájából jóval kevesebb fizetést utalt akkor mennyi idő alatt köteles a hibát korrigálni? Hó 10-ig max a teljes fizetésemnek a rendelkezésemre kell állnia, de itt vannak az ünnepek vagyis MA lépnie kell?
Voltam 3 napot betegállományba és a bérszámos tévedésből két hetes betegállományt számolt. és erre az idére csak 70%-os bér jár.
A hibát nem is vitatják elismerték de nincs válasz arra mikor lesz korrekció.
Azért kérdéses ez mert hó 10-ig a béremnek rendelkezésemre kell állnia az Mt szerint (evidensen teljes összegben) és mivel itt vannak az ünnepek, ami alatt nem dolgozik a HR, így ezt MA korrigálnia kell?
Ha nem teszi meg MA, nem jön meg a teljes bérem hó 10-ig = törvényt sértett a cég?
"akkor vársz jövőhétig! "
NA de ez az hogy aza hír terjeng hogy hóközi kifizetés nincs, csak havi 1x bérszámfejtés és majd a köv hó 10-én korrigálják!
Vagyis majd május 10-én kapom meg ezt is... és az bicskanyitogató.
"Ha elismerték"
Nehéz is lett volna nem... hiszen ott volt a bérlap és az orvosi lap egymás mellett dátumokkal. ezt csöppet nehéz kimagyarázni.
Alapból ki kell fizetni 10-éig, de ha korrigálni kell valamiért, a korrigálás ráér a következő kifizetéskor.
(Mt 155. § (4) bekezdés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!