Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez most komoly? Úristenem.

Ez most komoly? Úristenem.

Figyelt kérdés
[link]
2010. okt. 8. 23:33
1 2 3 4
 31/38 doboszoli ***** válasza:
64%

Akkor filozofáljunk!

Lopás, és lopás között csak az értékben, és a társadalom elleni veszélyességben van különbség, ezt a törvény ennek megfelelően rendel szankcionálni.

Erkölcsi különbség nincs! Lopott, elvette a másét, elvette ami nem az övé. Meg kell büntetni, szégyeníteni, pofozni, bilincselni, vagy bármi.

Anno a csendőrvilágban, (nem,nem sírom vissza!), a csendőr a cigány nyakába akasztotta a lopott baromfit, és végighajtotta a falun, természetesen előtte jó időben kizárólag nevelő célzattal leadott két makarenkóit.

Éss láss csodát: rend volt, senki nem ment a jogvédőkhöz.

Ha a hetvenes években netán eljárt a Tanító Úr keze, (általában indokoltan), otthon nemigen volt tanácsos panaszkodni, mert Apám könnyen mellétette a párját.

Valahogy az értékrendeket kellene helyrerakni.

Pl. lopni, nem szabad. Akár tetszik, akár nem, ez van.

2010. okt. 13. 06:26
 32/38 anonim ***** válasza:
73%

Vannak itt egyértelműen jó és hasznos válaszok! Valóban nem kell a Jóistent feleslegesen riogatni van szegénynek elég dolga. :-)

Persze kérdések is vannak a témában. Maga az elv szerintem helyes, de tovább kell menni ennél, hogy változás legyen az eltulajdonítás felfogásának terén. Láttam én már nagyon sokszor olyat, hogy még én a kemény munkám gyümölcséből megválogattam mit veszek, addig "tájszólással beszélő magyar állampolgárok" műszaki cikkekkel, 10kg-os húsokkal, minden jóval a Tuskóban bevásároltak és közben, mint az erdőben, itt ott elvettek, elfogyasztották a gyűjtögetésből származó étket és senki sem mert szólni, sem a biztonsági őr, sem a vásárlók, mert még lenácizták volna őket a diszkriminálás miatt ( a lopás ténye lett volna a legkevesebb)...... ez így nem mehet. Figyelmeztetni kell! Akár többször is és ha nem ért a szóból, határozat, tények vannak, hogy "MI szóltunk" te nem értettél a szóból, most megbüntetünk! Ez így helyes. Próbáltál már te gyilkosokkal, tolvajokkal szépen beszélni? én már igen. Mi lett a következménye?- Én lettem megalázva, kiraboltak és még örülhettem, hogy nem vágták el a torkomat.- mondá el egy kedves rokonom nekem.

Jól va ez így gyerekek!

De! Tovább kell menni. Nem csak a Tuskóban, hanem a hétköznap bármely területén, sőt a politikában, öltönyös szinten is, de azt azonnal. Viszonylag rövid időn belül pozitív változás lenne érezhető. De a hasonló határozatokat ki kell terjeszteni MINDENKIRE. Sőt! Aki magas vezetői szinten lop azt közhírré tétetni "30 botütéssel símogatni" Akkor sokaknak megjönne az esze és látnák, hogy - nem jó hely ez nékünk, mert már itt se lehet lopni...."

2010. okt. 13. 11:00
 33/38 Shanokk ***** válasza:
Most ezzel komolyan kell foglalkozni? Bezzeg mikor az autómat lopták el 1 utcával arrébb... Akkor nem érdekelt senkit...
2010. okt. 13. 11:07
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem a csoki ellopását büntetik, hanem a LOPÁST.
2010. okt. 13. 13:09
 35/38 anonim ***** válasza:
0%

istenem...ekkora ügyet csinálni. lopott fizesse vissza amit tett aztán csókolom. aki kocsit lopott azis fizesse meg a kárt a tulajnak ha bebizonyitják hogy ő lopta el.

ennyire egyszerü lenne dehát Magyarországon élünk

2010. okt. 13. 16:21
 36/38 doboszoli ***** válasza:

13:09-esnél az igazság!

Utolsó: ezzel kapna 50% esélyt, hogy következmény nélkül lophasson, kvázi támogatnánk a bűnözést.

Ha nem lehet az értelmére hatni,(márpedig a sajátos neveltetés miatt ez esélytelen), úgy kell rendezni, hogy ne érje meg lopni, mert keményen szankcionálják.

2010. okt. 14. 06:17
 37/38 anonim ***** válasza:

Emlékszem, gyerekkoromban szinte "divat" volt elcsórni egy-egy kis csokit a boltból - ettől nem váltunk tolvajokká, viszont a boltvezető befújt a szüleinknek, otthon aztán megkaptuk a jutalmunkat...

Valószínűleg itt egy felnőtt emberről van szó, DE! én belegondoltam, ha a gyerekem lopna egy csokit a boltból (és nem azért, mert nem lenne 50 Ft-ja megvenni, hanem csak azért, mert a könykök ilyenek, spanolják egymást, hogy nem mered megcsinálni és hasonlók), talán túlzásnak tartanám a 100.000 Ft-os büntit.

Ti nem?

Most ne csak filozofáljatok, hanem próbáljátok a gyakorlatba ültetni ezt az egészet!

Nem kocsit tört fel, nem vágta el a szomszéd néni torkát, "csak" elcsórt egy szelet csokit.

Büntessék meg!!! De az ellopott csokival értékarányosan. (szerintem).

Mielőtt bárkiben felmerülne az ellenkezője, szerintem is BŰN a lopás, csak ez piti lopás, és túl nagy a bünti... nem??

2010. okt. 14. 09:00
 38/38 anonim ***** válasza:
51%

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:00!

tökéletesen igazad van csak egyetérteni tudok.

2010. okt. 14. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!