Mi volt ez a Tescoban? Ez most komoly?
Minap bementem a Tescoba, vettem egy citromos gössert. Az eladó elkérte a személyi igazolványomat, amit én át is nyújtottam neki. Ekkor közölte, hogy "hát te ezt akkor nem kapod meg". Kérdezem, hogy miért nem, ha jól tudom 18 évesen már lehet alkoholtartalmú italokat vásárolni (annyi vagyok).
"Nem, ez hülyeség, 21 éves kor felett lehet venni. De igazából lesz.rom, tessék itt van, de legközelebb tuti nem kapod meg"
Közöltem vele, hogy úgy tudom, hogy Angliában 21 év a korhatár, nem itt, amire az volt a válasza, hogy itt is nemsokára be lesz vezetve. Komolyan van valami ilyen tervezet, vagy csak hülyeségeket beszélt? Legközelebb ne vegyek nála akkor semmi alkoholt?
Köszönöm.
LOL
100%, hogy nem tudta kiszámolni hány éves vagy, azért okoskodott :DDDD
Z
Tudtommal nincs ilyen törvény,még elméletben se,csak kekeckedett az eladó.
Amúgy a citromos Gösser alkoholmentes nem?:P
Ebben az esetben a megfelelő mondat:
"Beszélhetnék kérem a főnökével?"
(És ehhez ragaszkodni, hogy hívja oda, amíg még vannak tanuk, hogy ezt mondta.)
18 év a határ, nem fogják megváltoztatni, nincs tervezet se. De ha lenne is, amíg hivatalosan nincs törvénybe/rendeletbe foglalva, és hatályba nem lép, addig saját ötletből nem alkalmazhatná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!