Nem értem, mi a problémád?!... 8-o
Sajnos, az a baj, hogy vannak olyan emberek, akiknek tök természetes, hogy bemennek a hipermarketbe és telezabálják magukat séta közben...
Én úgy tanítottam a gyerekeimet, hogy még 1 db túrórudit sem ehetnek meg addig a kosárból, amíg azt nem fizettük ki, csak onnantól a MIÉNK, mikor a pénztárban kifizetem!!!
Nálunk nem volt hiszti, szépen kibírták azt a 10-15 percet túrórudi nélkül, csaj szoktatás kérdése!
Nagyon helyes, hogy 1 db marcipánért is megkapja a magáét az, aki felfalja kifizetés nélkül!
Sajnos, még így is sokan lopkodnak más módon : kamaszlányok hada beront a boltba, kifestik magukat, kirúzsozzák, befújják magukat dezodorokkal és kölnikkel, aztán röhögve elhúznak bulizni...
És ezt nem csak 1x-2x csinálják, hanem rendszeresen!
Igazán vicces, ahogy a gyk húgyagyú kommentelői évekig azon hápogtak, hogy de rossz a közbiztonság, meg mindenki lopcsalhazudik ésakormány nemteszsemmit stb., aztán amikor egyszer történik valami intézkedés ennek a felszámolása érdekében, akkor mindenki hirtelen a csokitolvajok nagy barátja lesz és fel van háborodva azon, hogy micsoda diktatúra épül, amiben még egy rendes bolti tolvajt is figyelmeztetni mernek.
A sok elkényeztetett idióta igazán eldönthetné, min akar felháborodni, mert ez így kicsit ellentmondásos.
Hát kedves Pólai Levente József ezt jól megszívtad.
Azért én több tintát raktam volna a helyedben, mert kis odafigyeléssel simán ki lehet olvasni.
"Én úgy tanítottam a gyerekeimet, hogy még 1 db túrórudit sem ehetnek meg addig a kosárból, amíg azt nem fizettük ki, csak onnantól a MIÉNK, mikor a pénztárban kifizetem!!!
Nálunk nem volt hiszti, szépen kibírták azt a 10-15 percet túrórudi nélkül, csaj szoktatás kérdése!"
Nekem gyermekkoromba eszembe sem jutott volna hisztizni emiatt. Ma már ilyenek a gyerekek, hogy erre külön tanítani kell őket? Természetes volt, hogy a boltban nem nyúlunk semmihez és amit megvettünk ahhoz is csak kint.
Nem értem, hogy miért kell ezen csodálkozni. A lopásnak erkölcsileg nincs pénzben mérhető értéke, mert a lopás az lopás, akármit is tüntet el az illető.
És igen, figyelmeztetni kell. Nevetségesnek tűnik, de ha a kicsinél nem kap észbe, a nagynál már késő. Ha nem volt anyja, aki belenevelje, hogy lopni bűn, mert tök mindegy, hogy csak 45 ft az kis csoki, akkor is más keze munkája - akkor majd megtanítja rá más.
Én azt kérdeztem volna: Komoly, hogy valaki bemegy a Tescoba és megesz csak úgy egy csokit?
Igazatok van. Csak az elkövetett bűncselekménynek arányban kellene állni a büntetéssel.
"ma egy csoki, holnap egy kocsi" - nekem is tetszett, de ha egy csokiért ennyi büntetést kapna, akkor a kocsiért lábbal akasztják fel, és mindennap levágnak belőle egy darabot, vagy mi?
Ehhez képest elképedek, amikor gyermekgyilkosságért 3 év felfüggesztettet kap az anyuka, mert "pszichés problémákkal küzd".
Ez a szerencsétlen meg ellopott egy szar csokit, mert megkívánta, jó, büntessék meg a csoki árának többszörösére, 1000 vagy 2000 Ft-ra, de 100.000-re???
Igen, a lopás bűn, de szerintem lopás és lopás közt is van különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!