Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez most komoly? Úristenem.

Ez most komoly? Úristenem.

Figyelt kérdés
[link]
2010. okt. 8. 23:33
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
91%

Nem értem, mi a problémád?!... 8-o

Sajnos, az a baj, hogy vannak olyan emberek, akiknek tök természetes, hogy bemennek a hipermarketbe és telezabálják magukat séta közben...

Én úgy tanítottam a gyerekeimet, hogy még 1 db túrórudit sem ehetnek meg addig a kosárból, amíg azt nem fizettük ki, csak onnantól a MIÉNK, mikor a pénztárban kifizetem!!!

Nálunk nem volt hiszti, szépen kibírták azt a 10-15 percet túrórudi nélkül, csaj szoktatás kérdése!

Nagyon helyes, hogy 1 db marcipánért is megkapja a magáét az, aki felfalja kifizetés nélkül!

Sajnos, még így is sokan lopkodnak más módon : kamaszlányok hada beront a boltba, kifestik magukat, kirúzsozzák, befújják magukat dezodorokkal és kölnikkel, aztán röhögve elhúznak bulizni...

És ezt nem csak 1x-2x csinálják, hanem rendszeresen!

2010. okt. 9. 04:42
 12/38 anonim ***** válasza:
82%

Igazán vicces, ahogy a gyk húgyagyú kommentelői évekig azon hápogtak, hogy de rossz a közbiztonság, meg mindenki lopcsalhazudik ésakormány nemteszsemmit stb., aztán amikor egyszer történik valami intézkedés ennek a felszámolása érdekében, akkor mindenki hirtelen a csokitolvajok nagy barátja lesz és fel van háborodva azon, hogy micsoda diktatúra épül, amiben még egy rendes bolti tolvajt is figyelmeztetni mernek.

A sok elkényeztetett idióta igazán eldönthetné, min akar felháborodni, mert ez így kicsit ellentmondásos.

2010. okt. 9. 09:55
 13/38 anonim ***** válasza:
88%
Nincs lopás - nincs probléma. Én életemben soha nem loptam, nem is gondoltam rá, pedig nem úszunk a pénzben. Az egész a mentalitás kérdése.
2010. okt. 9. 10:38
 14/38 anonim ***** válasza:
93%

Hát kedves Pólai Levente József ezt jól megszívtad.

Azért én több tintát raktam volna a helyedben, mert kis odafigyeléssel simán ki lehet olvasni.

2010. okt. 9. 10:48
 15/38 anonim ***** válasza:
79%
A kérdést én sem értem, de válaszolok. Igen, komoly. Azt a részét nem értem mi ebben a meglepő. Természetes az hogy lopni kell és nem volna szabad szerinted felelősségre vonni a tettest?
2010. okt. 9. 10:54
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

"Én úgy tanítottam a gyerekeimet, hogy még 1 db túrórudit sem ehetnek meg addig a kosárból, amíg azt nem fizettük ki, csak onnantól a MIÉNK, mikor a pénztárban kifizetem!!!

Nálunk nem volt hiszti, szépen kibírták azt a 10-15 percet túrórudi nélkül, csaj szoktatás kérdése!"

Nekem gyermekkoromba eszembe sem jutott volna hisztizni emiatt. Ma már ilyenek a gyerekek, hogy erre külön tanítani kell őket? Természetes volt, hogy a boltban nem nyúlunk semmihez és amit megvettünk ahhoz is csak kint.

2010. okt. 9. 10:57
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez teljesen jól van így. Lopott és lopni bűn. Ám kis értéket lopott, elismerte, stb, ezért gyakorlatilag nem kapott semmit, csak figyelmeztették. Legközelebb kétszer meggondolja, és a büntetés is súlyosabb lesz.
2010. okt. 9. 11:21
 18/38 A kérdező kommentje:
ma 10:48 nem én vagyok te csíra de azért megszívtad :D
2010. okt. 9. 11:24
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy miért kell ezen csodálkozni. A lopásnak erkölcsileg nincs pénzben mérhető értéke, mert a lopás az lopás, akármit is tüntet el az illető.

És igen, figyelmeztetni kell. Nevetségesnek tűnik, de ha a kicsinél nem kap észbe, a nagynál már késő. Ha nem volt anyja, aki belenevelje, hogy lopni bűn, mert tök mindegy, hogy csak 45 ft az kis csoki, akkor is más keze munkája - akkor majd megtanítja rá más.

Én azt kérdeztem volna: Komoly, hogy valaki bemegy a Tescoba és megesz csak úgy egy csokit?

2010. okt. 9. 11:27
 20/38 anonim ***** válasza:
11%

Igazatok van. Csak az elkövetett bűncselekménynek arányban kellene állni a büntetéssel.

"ma egy csoki, holnap egy kocsi" - nekem is tetszett, de ha egy csokiért ennyi büntetést kapna, akkor a kocsiért lábbal akasztják fel, és mindennap levágnak belőle egy darabot, vagy mi?

Ehhez képest elképedek, amikor gyermekgyilkosságért 3 év felfüggesztettet kap az anyuka, mert "pszichés problémákkal küzd".

Ez a szerencsétlen meg ellopott egy szar csokit, mert megkívánta, jó, büntessék meg a csoki árának többszörösére, 1000 vagy 2000 Ft-ra, de 100.000-re???

Igen, a lopás bűn, de szerintem lopás és lopás közt is van különbség.

2010. okt. 9. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!