Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fel akar jelenteni az Apósom,...

Scott :P kérdése:

Fel akar jelenteni az Apósom, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az lenne hozzátok a kérdésem hogy-

Az apósom fel akar jelenteni 18 év feletti vagyok és a lányával élek aki 15 éves és terhes.

Engedélyt megadta hogy vele legyek ott éljek a házába a lányával együtt

Szóval mi meg akarjuk tartani a babát az anyósom se szeretné elvetetni tőlünk

De az apósom igen

És ha nem tesszük meg akkor fel tud jelenteni engem a segítségeteket kérem előre is köszönöm!

2023. ápr. 19. 16:50
1 2 3 4
 21/32 DK-s ***** válasza:
52%

#15-nek:

Tévedsz.

Mivel veszélyeztetett gyermek lesz, a gyámügy rájuk állítja a családsegítőt.

Ha minden csak a minimumon van meg, akkor a családsegítő majd szépen elkezd egyre magasabb szintet követelni. Igen, követelni, különben "gyámügy". Tartalék étel, tartalék pelenka, baby-olaj (paraffin-olaj), saját kiságy, stb.

Kérdező!

Vedd fel a kapcsolatot a területi VÉDŐNŐVEL, és idővel vegyél meg mindent, amit ő mond! A védőnő nem gyámügy, és nem családsegítő! A védőnő később simán leugatja mindkettőt! Ha ő azt mondja hogy rendben vagytok, a családsegítő és a gyámügy tehetetlen! Igazából VELE kell megtalálni a "hangot"!

2023. ápr. 19. 20:07
 22/32 anonim ***** válasza:
13%
Ezek szerint úgy is lefordíthatjuk a tényállást, hogy az apósod meg akarja ölni a leendő unokáját ?
2023. ápr. 19. 20:07
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
#21, egy percig sem állítottam, hogy nem lesznek szerencsétlenek cseszergetve. És túlkontrollálva. De amiatt, hogy nincs tartalékpelus, még nem fogják a babát az anyjától elszakítani és intézetbe vinni.
2023. ápr. 19. 20:13
 24/32 DK-s ***** válasza:
60%

#23-nak:

Ha hozzáveszünk egy kipirosodott babapopsit, ami egyébként mindenkivel előfordulhat, akkor viszont már rezeghet a léc. Gondatlanság, ami a gyerek egészségét veszélyezteti!

Csak óvatosan a családsegítővel, mert a bolhából is elefántot csinálnak!

2023. ápr. 19. 20:15
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

DK-s, neked rossz tapasztalataid vannak a családsegítőkkel?

Mert olyan rosszindulatúnak fested le őket!

Nem értem, miért lenne egy hivatal dolgozójának érdeke, hogy a kákán is csomót keresve elvegyék a kisbabát az édesanyjától és állami gondozásba vegyék. Borsodi és szabolcsi nyomor-falvakban biztosan vannak ennél sokkal rosszabb körülmények közé születő gyerekek, mégis ott nőnek fel a falujukban, családjukkal. Ha ott így állnának hozzá a családsegítők, akkor egész térségekben nem élne 18 év alatti gyerek a családjánál.

2023. ápr. 19. 20:51
 26/32 anonim ***** válasza:
52%

#25 nem, de ilyen alaptényállással ahol ez van ez az alap. Egy 15évesre egy vajazókést nem bíznék, nem hogy gyereket.

15 évesen az ember még gyerek. De még a 20éves is az manapság.

2023. ápr. 19. 21:29
 27/32 DK-s ***** válasza:
47%

#25-nek:

Személy szerint nekem nincs tapasztalatom velük, de a környezetemben már jó pár alkalommal megtapasztalhattam a xarkeverésüket.

A tartalék pelenka kapcsán:

Okoskodik a családsegítő hogy vegyél tartalékot x darabot, te lexarod. Kijönnek ellenőrizni, és ki van pirosodva a gyerek bőre. (bárkivel előfordul egyébként)

Jelzik a gyámügynek hogy ők figyelmeztettek a tartalék pelenkára, te semmibe vetted, és gyulladásba is jött a gyerek bőre mert neked nem volt elégséges pelenkád, mert spórolsz rajta.

ENNYI.

Ekkora xarháziak.

Egyébként dolgoztam egy idősebb tanárnőnél, akivel beszélgettem. Elmesélte hogy volt gyámügyi előadó is, de a családsegítőnél is dolgozott. Ő figyelmeztetett hogy ha a családsegítő megjelenne nálunk bármiért is, akkor azonnal értesítsem a gyámügyet, és vonassam kérdőre őket hogy ki küldte ki őket?

Hozzátette még hogy a családsegítő egy dologhoz ért, de ahhoz profin: hogy hogyan kell elvenni a gyereket!

2023. ápr. 19. 21:39
 28/32 DK-s ***** válasza:
100%

Ismét #25-nek:

Arra a kérdésedre pedig egyszerű a válasz, hogy miért lenne érdekük elvenni egy gyereket.

Egyfajta produktum egy-egy gyerek elvétele, mert igazolja hogy szükség van rájuk, és hogy nélkülük megállna a világ. Egyenesen örülnek neki ha van egy-egy újabb veszélyeztetett gyerek, mert az annak kapcsán végzett tevékenységük hivatalosan is dokumentált. És akkor kezdenek csak igazán fontoskodni, szerepelni, mert annak nyoma is van, és igazolja őket. Nem konkrétan az elvétel a céljuk, hanem a minél több "nyüzsgés", ahhoz pedig látszat-problémákat generálnak.

Ennyire egyszerű. Önigazolás.

2023. ápr. 19. 21:47
 29/32 anonim ***** válasza:
Saját érdeketekben amint tudtok jo messzire költözzetek az iylen apóstól.
2023. ápr. 20. 04:48
 30/32 anonim ***** válasza:
52%
Saját érdekükben inkább gyereket nem kéne vállalnia a 15 éves kismamának. Én nő vagyok, de mindent megtennék, ha lányom lenne - vagy a fiam barátnője lenne 15 évesen terhes - hogy vetessék el. Nyilván nem a rendőrségre mennék. De fejjel mennek a falnak és a saját életükön túl tönkreteszik egy gyerek életét is.
2023. ápr. 20. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!