Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Köteles vagyok e beengedni a...

Köteles vagyok e beengedni a lakásomba?

Figyelt kérdés
Vásároltam egy 20 nm es lakást az eladó átadta hivatalosan és ki is fizettem. Jött egy személy aki kulccsal nyitogatta az ajtót, hogy neki az előző tulaj megengedte hogy néha ottaludjon a barátnőjével.Nincs szerződésük nem albérlők, és a kulcs sem jó ami náluk van. joga van e bejönni ? Mert itt hőbörög nekem hogy ő ezért fizetett zsebbe az előző tulajnak
2023. ápr. 18. 10:01
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
74%
Kamu.
2023. ápr. 18. 11:53
 32/43 anonim ***** válasza:
85%
A papucsállatka felröhögött a sarokban, hogy mennyire egyszerű vagy, kérdező.
2023. ápr. 18. 15:37
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

29, de türelmes vagy…

Nekem a kettővel korábbi tulaj apja érezte magát feljogosítva a postaládám használatára (kulcsa volt, ez akkor derült ki, amikor pár héttel költözés után lecseréltem a zárat, aztán megüzente a szomszéddal, hogy mekkora köcsög vagyok, mert se a postaládámba, se a pincémbe nem jut be

2023. ápr. 18. 21:21
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki hogy reklamáljon az elözö tulajnál.
2023. ápr. 18. 22:24
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem mehet be. Tekintsünk el attól, hogy kamu a kérdés vagy nem, egy komoly kérdést feszeget.

Ha volt szerződés, az akkor is semmissé vált volna a ház/lakás eladásakor, a károsult az előző tulajon verheti le a pénzt.

2023. ápr. 19. 15:25
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

“ Ha volt szerződés, az akkor is semmissé vált volna a ház/lakás eladásakor, a károsult az előző tulajon verheti le a pénzt.”

A bérleti szerződés nem feltétlen válik érvénytelenné

2023. ápr. 19. 16:43
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

De az új tulajjal újra kell szerződni, feltéve, ha nem saját lakhatásra vásárolta. Egy volt kolléganőméknek ezért kellett költözniük az addigi albérletükből, mert az új tulaj magasabb díjon tervezte kiadni a lakást, ami nekik már sok volt, de így is volt, akinek ki tudta adni.

Egyébként én pont az albérlős macera miatt nem néztem olyan ingatlanokat, mikor a mostani lakásomat vettem, amiben albérlők éltek, és ha valaha költözni fogok innen, ugyanúgy az albérlős ingatlanokat nem fogom számításba venni. Nekem saját lakhatásra kell az ingatlan, nem befektetésnek.

2023. ápr. 19. 17:14
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

Veled ezt megbeszélte a "bérlő", kérdező?

Nem? És Te nem akarod beengedni?

Akkor húzás neki onnan!

Egyébként - szerintem - a bérleti jogára gondolhat, de azt nem veled kötötte!

Már ha kötött ilyet egyáltalán.

2023. ápr. 19. 17:31
 39/43 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés alapján nincs szerződésük, csak zsebbe fizettek (ha igaz egyáltalán és nem csalók, akik ki akarják fosztani az ingatlant).
2023. ápr. 19. 17:33
 40/43 anonim ***** válasza:
33%

37, igen is meg nem is.

Amíg birtokon belül van a bérlő és határozott idejű a szerződés, addig hiába pattog az új tulaj. Ha pedig határozatlan, akkor fel tud mondani az új tulaj a megfelelő határidővel

2023. ápr. 19. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!