Köteles vagyok beengedni az ÁNTSZ munkatársait
lakásomba?
Figyelt kérdés
Banális dologgal kerültünk a László kórház gyermekosztályára. Kisfiam összeszedett valami vírust, hólyagos volt a torka, ment a hasa, és nem tudtam itatni. Be kellett mennünk infúzióra, de ugye mivel hasmenése volt, csak ott látják el. A bent töltött két nap alatt összeszedett egy rotát. Két nap után nagyon jó állapotban hazavittük, majd két napra rá vissza, mert iszonyatos gyorsasággal leverte a lábáról (a 48 órás lappangási idő után) a rota. A kórházban is megmondták, hogy biztosan ott kapta el. Most azt olvastam, és a védőnő is mondta, hogy ki jön az ÁNTSZ, és kiselőadást tart a higiéniáról. Ha nekem itt nekiállnak okoskodni, kihajítom őket, mert ami a László FERTŐZŐ!!!!! osztályán van, kritikán aluli. Minden kórtermet (ahol más más vírusok vannak) egy vízzel mosnak végig pl. A liftet míg ott voltunk 9 napig nem takarították. A folyosót amin betegek és látogatók is járnak egyszer. Ott szedtük össze ezt a vackot, végig ment az egész családon, nagyobbik fiam is bekerült miatta. Nekik szenvedés volt a sok tűszúrás, macera. Anyagilag eddig 30000.- és még nem számolom, hogy a férjem táppénzen van már több mint egy hete. Tehát kidobhatom őket, ha nekiállnak kiselőadást tartani? Félek el fog durranni az agyam.
2009. aug. 10. 13:57
1/9 anonim válasza:
Ha tájékoztatás képp mennek és nincs felhatalmazás náluk akk nem vagy köteles beengedni őket, ha magadtól is tudod h kell higiéniát teremteni otthon akk nemkell felhajtás álljanak az ajtóban.
Énsem engedek be 1 idegent se, csak 1-2szomszédot akikkel évek óta jóban vagyok meg a vízórást. többit elintézem kint a rácsnál ha olyan
2009. aug. 10. 14:06
2/9 anonim válasza:
8-o
Én kézen fognám őket és bevinném a László Kórházba : nézzenek ott körül és mindjárt tanácsokat is adhatnának a Kórház megfelelő vezetőinek, hogyan tartsanak higiéniát!... ;]
Nyugodtan engedd el magad és olvass be nekik, hogy felháborító, amit a Kórházban tapasztaltok!!!!
2009. aug. 10. 14:09
3/9 anonim válasza:
Hát, én úgy tudom, hogy köteles vagy őket beengedni (annak ellenére, hogy tényleg felháborító, ami egyes intézményekben megy). Egyszer egy ismerősömnél is voltak és oda is be kellett, hogy engedjék. De én is azt ajánlom, hogy mondd el nekik a véleményedet, hátha, ha már így fogadod őket nem lesz kedvük bemenni. Egy próbát megér.
2009. aug. 10. 14:34
4/9 anonim válasza:
Ha esetleg megteheted anyagilag, adasd be a rota vírusra a gyereknek a védőoltást. Mi sosem kaptuk el így. Olyat is ismerek, akinek 6-szor volt. Amint ilyen pici bekerül a kórházba, egyből elkapja, de nézd, ez nem a kórház koszossága miatt van, hanem mert az ott fekvő gyerekeket ezzel viszik be és ez egy nagyon fertőző betegség. Hülyeség, hogy az ÁNTSZ-t ilyenért rátok küldték, mikor ez sokaknak van. De az ÁNTSZ-eseknek az a dolga, hogy vizsgálódjanak, ők nem tudják, hogy mi van, szóval próbáld nem rajtuk leverni a dolgot...egyébként a rota vírusra olcsóbb az oltóanyag, mint 30 ezer Ft. Megéri, hidd el.
2009. aug. 10. 14:36
5/9 anonim válasza:
sztemk engedd be őket, és világosítsd fel őket a kórházban uralkodó állapotokról. ugyanis az keményen büntetendő ha a kórház ilyen állapotban van.
2009. aug. 10. 14:57
6/9 A kérdező kommentje:
A gyerekeket már nem tudom oltatni, mert 6 hós korig meg kellett volna tenni. De sajnos azt mondták bent a dokik, hogy akkor is elkaptuk volna, mert van kb 50 féle rota vírus, abból 5-6 ellen véd az oltás, a nagynak már nem lenne védettsége, mert kb 2 évig véd, de ha pont olyat kapsz el, ami ellen nem véd akkor cs..hetem. A másik meg, hogy oltással is elkapja, csak nem ilyen heves a lefolyása. Így annyira nem verem a fejem a falba amiért nem adattam be, de akkoriban még nem is hallottam erről, tehát esélyem sem volt. Az a bosszantó, hogy ide jönnek, mikor a kórházban volna dolguk.
Ha nem lettek volna olyan kedvesek és segítőkészek a dokik és a nővérek, már feljelentettem volna a kórházat, de így nincsen szívem, mert őket is csak meghurcolják.
2009. aug. 10. 21:36
7/9 A kérdező kommentje:
Pedig nagyon sok, szinte az összes nővér szívét-lelkét beleadja ott a munkába, és megszakadnak.
2009. aug. 10. 21:37
8/9 anonim válasza:
Jól látod, sajnos a legtöbb kórházban elég kevés a nővér, több kellene, ezért a belüket is kidolgozzák. Jól esik, hogy valaki ezt is észre veszi. Köszi!
Egy nővér.
2009. aug. 11. 21:49
9/9 A kérdező kommentje:
Hogyne venném észre, hiszen az én gyermekem körül ugráltak, és ez nagyon jól esett. Jó volt látni, hogy nem kell összehúznom magam kicsire, mert az éjszaka kellős közepén ágyat kellett húzniuk. Szívesen segítettem nekik én is, jól tudtunk együtt dolgozni velük. Ha olvassa közülük valaki, ezúton is köszönöm nekik a sok munkát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!