Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Köteles vagyok e beengedni a...

Köteles vagyok e beengedni a lakásomba?

Figyelt kérdés
Vásároltam egy 20 nm es lakást az eladó átadta hivatalosan és ki is fizettem. Jött egy személy aki kulccsal nyitogatta az ajtót, hogy neki az előző tulaj megengedte hogy néha ottaludjon a barátnőjével.Nincs szerződésük nem albérlők, és a kulcs sem jó ami náluk van. joga van e bejönni ? Mert itt hőbörög nekem hogy ő ezért fizetett zsebbe az előző tulajnak
2023. ápr. 18. 10:01
1 2 3 4 5
 21/43 anonim válasza:
100%
18# szerintem csak kamuzik, vagy elozo tulaj atvert. Menjen oda hozza. Ha megint ott lesz, vedd fel videoval es hivd a rendorseget
2023. ápr. 18. 11:00
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

A szerződést nem veled kötötte, így hozzád semmi köze nincs. Ott kopogtasson akivel a szerződést írták. Mert talán fel kéne bontaniuk végre, hisz már semmi köze a korábbi tulajdonosnak az ingatlanhoz, így ki sem adhatja stb.

Volt egy pont ilyen szitu amúgy valamelyik műsorban, gyanú árnyékában vagy ilyesmi műsor volt, a hideg ráz az ilyen hülye helyzetektől, nézni se bírom ezeket a műsorokat, és most ahogy olvasom amit írtál, ettől is lever a víz. :D Biztos hogy rövid úton lezárnám ezt az egészet, mert semmi kedvem-energiám nem lenne mindig vmi hülyébe botlani az ajtómban. Ezt nagyon gyorsan tisztázni kell, hogy megszabadulj tőle.

2023. ápr. 18. 11:01
 23/43 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, te nő vagy és a szőkébbik fajtából?

Ha egy férfi azzal menne oda, hogy az előző tulaj nem kevés pénzért engedte neki, hogy ott abban a lakásban szexeljenek, és szerinte neked kötelességed lenne őt beengedni és szexelni vele, te beengednéd és szexelnél vele? Hiszen az előző tulajjal megegyezett erről. :-)))

2023. ápr. 18. 11:03
 24/43 anonim ***** válasza:
100%
#18 kérdező: akkor menjen az előző tulajhoz reklamálni, neki fizetett, nem neked. Mivel fenyegetőzik? Ha netán tettlegességgel, akkor is hívhatod a rendőrséget.
2023. ápr. 18. 11:06
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit kapcsolodik a kerdeshez.

Mi van akkor ha a regi lako folyton jon a leveleiért?!

Egy eve vettuk meg a hazat. A tulaj meg most is van,hogy jon a leveleiért,mert nem jelentette át a lakcimet. Volt,hogy bankkartyaja jott.

Volt ra pelda,hogy benyult a levelesbedobon is.

Pont nem voltam otthon akkor,de a felesegem nagyon megijedt.

Altalaba ossze szoktam szedni a leveleit es rairom nagy betukkel,hogy vissza a feladonak, a cimzett ismeretlen heyre koltozott.

Remelem lesz eredmenye. Ha legkozelebb bedugja az ujjait,kap egy rozsdas egerfogot.

2023. ápr. 18. 11:07
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg a tulajdonostól vásároltad az ingatlant (ezt tulajdoni lappal, igazolványokkal lehetett igazolni), akkor nincs joga hozzá. Ha nem a tulajdonos adta el a lakást, akkor csúnyán átvertek. Magánszemélytől vagy ingatlanközvetítőn keresztül történt az adásvétel?
2023. ápr. 18. 11:15
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

#25 Amikor én vettem lakást, a régi tulaj megkért, hogy a leveleit postázzam az új címére, majd ők állják a postaköltséget, ha szeretném.

Pár hónapig így tettem, aztán hagytam a fenébe a leveleit. Ha neki fontos, hogy megkapja a küldeményeit, akkor jelezze a küldő felé, hogy megváltozott a címe, ne azt várja, hogy tőlem majd úgyis megkapja. Még pár hónapig érkeztek innen-onnan levelek, utána már nem. Mondjuk ilyen fontos dolgok, hogy bankkártya, nem jöttek.

2023. ápr. 18. 11:15
 28/43 anonim ***** válasza:
100%

#25, a postásnak is szólhatsz, hogy ne dobáljon oda be semmit.

A volt tulajnak meg csapj az ujjaira, ha a te levelesládádban kutakodik.

(PS: párszor "eltűnik" a bankkártyája, meg hasonló fontos levél, majd kijelentkezik végre)

2023. ápr. 18. 11:16
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

25-ös, itt én rugalmasabb lennék.

Ha neki érkezik levél, telefonálnék, hogy ide érkezett levele, átveheti.

Aki nem nagyon tróger (és olyantól ingatlant se vennék), az azért jelzi a címváltozását, akinek csak tudja. Előfordulhat, hogy valakiről megfeledkezik. Ahogy múlnak a hónapok, valószínűleg egyre kevesebb ilyen eset lenne. Ill. nyilván az elején (amikor megbeszélem vele, hogy értesíteni fogom, ha ide érkezik még levele) megkérem, hogy akitől ide érkezik levele, azt értesítse a címváltozásról.

Nyilván, ha egy konkrét személytől/intézménytől még évek múlva is rendszeresen ide érkezik levele, akkor egyszer utoljára szólnék a régi tulajdonosnak, hogy most adtam át a levelet utoljára, jelezze a feladónak a címváltozást, mert legközelebb a kukába dobom.

De olyan emberrel, aki visszajárt volna és benyúlkál a levélszekrénybe, még sosem volt dolgom.

2023. ápr. 18. 11:17
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

Alberlo volt az elozo lako..

De azt kell,hogy mondjam

Ti sokkal turelmesebbek vagytok mint én :)

2023. ápr. 18. 11:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!