Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kérhetek-e időnként plusz...

Kérhetek-e időnként plusz hozzájárulást a volt férjemtől a megitélt gyerektartáson felül, ha a gyerektartás nem elegendő az uj költségeim fedezésére? Kérhetem-e a biróságtól a tartasdij emelését, ha nem hajlandó az eredeti összegnél többet fizetni?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 8. 11:55
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
76%
9/11 Csak úgy mondom, 10 évvel ezelőtt 180 ezer volt a szemüvegem. Ja és semmi szuper dolgot nem tudott.
2023. ápr. 8. 13:14
 12/33 anonim ***** válasza:
29%

Kérsz, adok, de...

1.: Mi a garancia, hogy valóban a gyerekre költöd?

2.: Mit kapok cserébe? Pl.: több láthatást, kis "kedvességet",

2023. ápr. 8. 13:34
 13/33 anonim ***** válasza:
20%

3

Képzeld, elvált anya is járhat körmöshö és fodrászhoz. A tartásdíj nem éhenhalás ellen van, te szerencsétlen.

2023. ápr. 8. 13:40
 14/33 anonim ***** válasza:
16%

13: " Mit kapok cserébe? Pl.: több láthatást, kis "kedvességet","

Még egy fszbarom! A láthatást és a gyerektartást is megállapítja a bíroság. Megdrágul minden. Nem tűnt fel? Ja, kedvességért meg menj protihoz, te utolsó véglény.

2023. ápr. 8. 13:41
 15/33 anonim ***** válasza:
35%
#14 de ne körmösre meg fodrászra költse a tartásdíjat.
2023. ápr. 8. 13:44
 16/33 anonim ***** válasza:
60%

16

A saját fizuját költi arra. Te szerencsétlen. Ha el van látva a gyerek, akkor rá költi, és semmi jogod nincs kutakodni a pénztárcájában. .

2023. ápr. 8. 13:45
 17/33 anonim ***** válasza:
32%
Igen, ha el van látva, de nagyon sokszor nem így van.
2023. ápr. 8. 13:47
 18/33 anonim ***** válasza:
82%

Itt néhány idióta fsz elfelejti, hogy a tartásdíj nem könyöradományr. Akkor is fizetned kell, ha exfeleség milliomos és a Bahamákon nyaral és új melleket csináltat.

Ja, és ezek a barmok azt hiszik, hogy az átlag tartásdíj bármire is elég, meg abból bármi mást lehet finanszírozni.

2023. ápr. 8. 13:48
 19/33 anonim ***** válasza:
34%
17. De akkor ne is akarja a pasit lehúzni!
2023. ápr. 8. 13:48
 20/33 A kérdező kommentje:
Köszi a támogatást!! A helyzet dióhéjban ez: a volt férjemnek van állandó diplomás állása, nekem az esküvö elott volt szakképesités nélküli állandó munkám, utana kábé 10 évig otthon voltam a gyerekekkel (van egy felnött fiam egy elözö kapcsolatomból, akit a volt férjem örökbe fogadott, de neki már nem kell tartásdij, csak alkalmanként támogatom), a házasság utolsó 5 évében és a válás óta alkalmi munkákkal (takaritás, satöbbi) keresek penzt. Szeretném, hogy a gyereknek jobb élete legyen, mint nekem volt, fizetös magániskolába akarom járatni, otthoni zongoraórákat adatni neki, késöbb lakást venni neki. Megérthetitek, hogy erre a magam pénzéböl nem telik. A volt férjem a válás után másfél évvel ujraházasodott, lefogadom, hogy az uj felesége uszitja ellenem. A ribinek azelött volt tanitói állása, de amikor néhány hónapja összebutoroztak, a költözés miatt elvesztette, állitólag meg nem talalt ujat. Ez az o baja, nekem nem kötelességem tekintettel lenni rá. Akkor szerintetek is megitéli nekem a biróság a megemelt tartásdijat ezekre az uj kiadásokra?
2023. ápr. 8. 13:51
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!