Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem lehet így büntetni...

Miért nem lehet így büntetni a kábeltolvajokat?

Figyelt kérdés

Ma olvastam, hogy már megint felsővezetékeket loptak, sokadik alkalommal.

[link]

Miért nem lehet bevezetni egy olyan törvényt, hogyha valaki ellopja a vasútnál a felső vezetékeket, akkor büntetésül vezessenek áramot az illetőbe vagy vágják le a kezét? Sok millióval károsítják ezek az élősködők az országot.

2010. okt. 6. 23:31
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
kire gondoltál?
2010. okt. 7. 00:59
 22/26 anonim ***** válasza:
20%

"Miért nem lehet bevezetni egy olyan törvényt, hogyha valaki ellopja a vasútnál a felső vezetékeket, akkor büntetésül vezessenek áramot az illetőbe vagy vágják le a kezét?"

Mert ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele nem kézlevágás vagy kivégzés, hanem a gyakorlatban leginkább 2-8 év börtön vagy 5-10 év börtön. (Btk 260.§.)

És nem a barbárok (jobbik) vannak kormányon, úgyhogy nem fogják bevezetni az elmbeteg javaslataidat.

tegnap 23:41

2010. okt. 7. 05:54
 23/26 A kérdező kommentje:
OK, a válaszokat köszi annak aki tudott normálisan írni és nem volt bunkó. A bunkó válaszolóknak meg kívánom hogy rabolja ki egyszer őket a kérdésben szereplőhöz hasonló banda és akkor megtudják, kit védjenek :)
2010. okt. 7. 07:52
 24/26 anonim ***** válasza:
Pl erre a az utolsóra. :)
2010. okt. 7. 09:06
 25/26 A kérdező kommentje:
vagyis rám?
2010. okt. 7. 14:28
 26/26 Harrr ***** válasza:

"De miért szélsőséges? mert az egyik kereskedelmi csatorna egyszer azt mondta rájuk, amiért azok meg akarták őket szüntetni?"

Az az igazság, a beszüntetésükről beszélő kedves emberek csak feltűnést akartak kelteni. Ezen rég túlléptek a csatornák, szerintem fel se vették. És olvastam a kurucinfót, a tvben azt mondanak amit akarnak, én a saját szememmel nézem meg. Látod, most is arról beszélünk, hogy meg akarják őket szüntetni. Tudod mekkora befolyás, mennyi pénz, kapcsolat kellene egy ilyen művelethez? Nem akarom megsérteni a Jobbikosokat, de ha még 20 évig kampányolnak, és tegyük fel az embereket megnyerik pár jó ötlettel, akkor se biztos, hogy ezt megtehetnék. Tudod miért? Tehetsz ezer jót, tegyél egyszer, csak egyszer valami rosszat, és az minden eltöröl. Egész kampányokat, választásokat lehet bebukni egy komolyabb ügyön. Képzeld el a tömeget, ahogy nincs Józsi barát, vagy Maunika só 2. Azonnal más pártra húzna sok ember. És ez nem vicc.

Ettől függetlenül a tv csatornáknál, és a médiatörvénynél nagy a gubanc. Ha megszűnnének, nem lenne nagy kár értük, mert tényleg kritikán aluli amit művelnek.

2010. okt. 8. 06:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!