Le vagyok fotózva, jól látszik hogy én vagyok, de szeretném ha nem ő kapná a büntető pontokat és nem neki kéne kifizetni a büntetést(nyilván ha nem teszünk semmit akkor elkönyvelik az ő számlájára), hanem én szeretném kifizteni és mivel nekem nincs jövedelmem csak az ösztöndíj az egyetemről, szerintem kérhetnék részletfizetési kérelmet.
Ezt hol kell benyujtani, és hol kell a papírokat kérni/eggyeztetni? Helyi rendőrkapitányságon vagy ahonnan a bírság jött? Bármilyen infó, tapasztalat érdekel a témával kapcsolatban
2011. febr. 23. 21:41
1/7 anonim válasza:
Az autó tulajdonosa a felelős mindenképpen, majd faterod bevasalja rajtad.
2011. febr. 23. 21:45
2/7 anonim válasza:
Várd meg az értesítést. A tulajdonos vagy üzembentartónak küldik, majd akkor ráérsz intézkedni. Lehet, hogy meg is kérdezik, hogy adott időben ki vezette a kocsit. Régebben volt ilyen,de most az "objektív felelősség" miatt valószínű, a fater kapja a határozatot. Akkor kell neki fellebbezni és téged megjelölni, mint elkövetőt.
2011. febr. 23. 21:47
3/7 anonim válasza:
Ahonnan jött a csekk, nekik kell irni, hogy elismered és vállalsz minden felelősséget. És lehet kérelmet is kérni, hogy engedjenek el belőle vagy részletfizetést adjanak. Nekem pl. 6hónap haladékot adtak (30ezernél)
2011. febr. 23. 21:48
4/7 anonim válasza:
csak akkor van obijektív felelősség ha senki nem vállalja magára a gyorshajtást. Ha te vállalod magadra akkor téged vesznek elő.
2011. febr. 23. 21:54
5/7 anonim válasza:
Túl vagyok 4 gyorshajtási bírságon ,ezen a téren képzettnek mondható vok.
A büntetést az autó tulajdonosa kapja ,az akinek a neve a rendőrség nyílvántartásában szerepel.Teljesen lényegtelen,hogy ki vezette az autót.
A továbbiakban meg már abszulut mindegy és így már senkit nem is érdekel,hogy a kiküldött sárga csekket a postára ki viszi el és ki nyújtja át a 3 tízezressel a postásnéninek.
Ja és büntetőpontot meg ilyenért ,már se te ,se a faterod nem kap.
2011. febr. 24. 04:33
6/7 anonim válasza:
Ilyenkor a következő a helyzet: A gépjármű tulajdonosa, vagyis a fater, kapni fog egy levelet a rendőröktől, fényképpel,papírokkal, és lesz a levélben egy nyilatkozat amiben kérik hogy jelentse be ki vezette a gépjárművet. Ő megnevez téged és te fogod kapni a csekket.
2011. febr. 24. 05:18
7/7 anonim válasza:
Mindenkor a kocsi üzembentartójának küldik a bírságot. Már vannak kibúvó elfogadott kimentési indokok. Azokkal kell élni ilyen esetekben:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!