Hogy is van ez? Gyorshajtás ma büntettek meg helyszínen mert lakott területen 64-el mentem az 50 helyett de minden büntetés kalkulátoron 65-től van büntetés. Most akkor miért büntettek meg? Szabályos ez így?
Szabályos 50 helyett 64-gyel menni?
65km-ig helyszíni birság a jutalom, ha megállítanak, 65 felett közigazgatési birságot szabnak ki ami 30 000ről indul és szombathelyről jön. Szabályosan jártak el.
de akkor miért kell a kalkulátoroknak azt írni h nem jár érte büntetés?
amúgy meg az óra is többet mutat, ezért gondoltam h belefér
mellesleg a szentendrei tábla mellett mértek, ahol előtte 90 a megengedett... ha meg befékezek belém jönnek, ha korán elkezdek lassulni, akkor meg beállnak a seggembe és ha gáz van és fékezni kell, belém jön...
Szabályos.
A büntetés kalkulátorok, csak a feljelentéssel járó gyorshajtásokat veszik figyelembe, de ettől a helyszíni bírság is megmaradt, ami lakott területen 53 km/h-nál is járhatna. 1-2 km/h-át hagynak a pontatlanság védelme érdekében.
Az a táblázat, amit említesz csak a közigazgatási bírságokat tartalmazza. A helyszínieket nem (szabálysértési bírság).
Kifogásokat keresel, pedig te is tudod: túl gyorsan mentél.
Légy férfi, vállald a következményeket, ne rinyálj.
Magyarázhatod akárhogy, de 64-el mentél 50 helyett.
Lassítasz, hátulról belédmennek, kapsz betétlapot, és penget a biztosító. Nem lassítottál, bemértek, most te pengetsz.
Nagyon ritkán, de alkalmazzák a helyszíni bírságot. Ettől függetlenül ha a forgalom engedi, soha nem fogok 50-el menni, mert az bizonyos helyeken nevetséges. Óra szerint 65 körül szoktam, amiért feljelentés még nem jár.
Mennyi lett a büntetésed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!