Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy lehet leereszteni egy...

Hogy lehet leereszteni egy autó gumiját?

Figyelt kérdés

Folyton beállnak a teremgarázs beállómba, amit azért vettem, hogy bérbe adjam. Már 2 bérlő is elment, mert mindig idegenek álltak be, akár napokig ott voltak, így a bérlők nem tudták parkolni.

Felszereltettem behajtás gátlót, de nem segít. A másik végéről félig ráparkolnak a beállómra, így az enyémen nem fér el egy autó.

A házban vannak biztonsági őrök, nem segítenek. A közös képviselő sem.

Hívtam a rendőrséget, nem segítenek, mert ez magánterület.

Egyszer egy lakó látta, hogy ott állok, mérgelődtem. Azt mondta, az övére is beálltak már idegenek, de akinek egyszer leereszti a levegőt a gumijából, az soha többé nem parkol oda.

Kérdeztem, ezért kérhetnek-e kártérítést? Azt mondta nem, mert ezzel nem okozok kárt az autón.

Nekem nincs autóm, nem tudom, hogy kell kiengedni a levegőt az autó gumiból. Megpróbáltam ott tekerni valamit, de a levegő nem jött ki.

#gumi #autó #parkolás #leereszteni
2023. febr. 25. 15:36
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
73%
Idegen magántulajdonához nyúlni bármilyen formában törvényellenes. Ezzel pedig együtt jár, hogy ez a kérdés is az.
2023. febr. 25. 15:39
 2/34 A kérdező kommentje:
1-es: Az nem törvényellenes, ha másnak az ingatlanját használja? Az nem magántulajdon?
2023. febr. 25. 15:41
 3/34 anonim ***** válasza:
88%
De, csak nincs jogod önbíráskodni. Fura, hogy a rendőr nem mondta meg, hova fordulj.
2023. febr. 25. 15:44
 4/34 A kérdező kommentje:
4-es: Köszönöm! :-)
2023. febr. 25. 15:46
 5/34 krwkco ***** válasza:

Egy rendes ember a bal első kereket ereszti le, hogy a vezető lássa, amikor beszáll. És akkor nem teszi tönkre a gumit azzal, hogy elindul.

És ugyanebből az okból nem szabad annyit kiengedni, hogy a felni széle leérjen a gumira, mert az is káros.

2023. febr. 25. 15:52
 6/34 A kérdező kommentje:
Rendes ember vagyok, így lesz! :-))
2023. febr. 25. 15:53
 7/34 anonim ***** válasza:
0%
#8 "Rendes ember vagyok, épp csak mozgásképtelenné akarom tenni valakinek a többmillió forintos tulajdonát, lehet hogy épp telefont kapott hogy kórházban van az anyja, de fosok rá, majd látja a temetésen, mert én egy rendes ember vagyok. :-))"
2023. febr. 25. 15:59
 8/34 A kérdező kommentje:

7-es:

Na persze, telefont kapott, hogy kórházban van az anyja, miután letárolta a sok millió forintos autóját néhány napra a parkoló helyemen, ingyen. :-))

Az ilyen hívjon taxit!

2023. febr. 25. 16:06
 9/34 krwkco ***** válasza:
100%
És ha a kérdező anyja van a kórházben, de elállták a kijáróját? Ez teljesen arányos. Mert a gumi részleges leeresztése ugyanúgy csak időkéselmet jelent, mint a kijáró elállása.
2023. febr. 25. 16:08
 10/34 anonim ***** válasza:
35%

Figyeld mikor állnak be és hívd a rendőrséget

Sokkal jobb mint leereszteni a gumiját

2023. febr. 25. 16:09
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!