Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Örökösödés, házastárs levesz...

Örökösödés, házastárs levesz pénzt?

Figyelt kérdés

Honnan tudom meg örökösként hogy mennyi pénz volt a számláján az örökhagyónak?

Mi van ha a házastárs leveszi a pénzt a számláról, kiderül ez?

Honnan tudhatom ezt meg?

2023. febr. 10. 05:33
 81/94 anonim ***** válasza:
10%

#78 Még egyszer nagyon sajnálom, ezt még elolvasni is rossz volt. Nem elég, hogy elvesztetted a férjedet, még ki is fosztottak.

#70 voltam

2023. febr. 11. 14:28
 82/94 anonim ***** válasza:
85%

78!

Nem vett el anyósod semmit. Törvény adta joga volt hozzá. Értem,hogy xarul esett, mindenkinek xarul esne, de akkor is joga volt hozzá.

2023. febr. 11. 16:16
 83/94 anonim ***** válasza:
84%
#81, az anyós meg a fiát temette el. Szerinted..?
2023. febr. 11. 16:18
 84/94 anonim ***** válasza:
33%
Amúgy száz éve ez a törvény, a lemenő, felmenő, oldalági öröklés. Ha anyos nem lett volna, de testvér igen, akkor ő örökölt volna. Lehetett volna vegrendeletet iri
2023. febr. 11. 16:21
 85/94 anonim ***** válasza:
100%

"Azt mondta a közjegyző a hagyatéki tárgyalás után, mikor kikísért, hogy az élet majd kiszabja anyósomra a büntetést."

Ezt valahogy nem tudom elhinni.

Mit tett az anyós?! Törvény szerint megkapta a részét. Az is törvény , hogy adott esetben a gyereknek gondoskodni kell a szülőjéről, ami jelen esetben már nem lehetséges, hisz elveszítette a fiát, aki esetleg támasza lehetett volna később.

Belefeccölt egy csomó pénzt, míg felnevelte, kiiskoláztatta, úgyhogy semmiképp nem érdemtelen rá, de a legfontosabb, hogy ez törvényileg járt neki és pont.

Nálunk az öcsém mondta, hogy ő le fog mondani az örökrészéről a hagyatékin(4-en vagyunk testvérek), a mi javunkra. Kértem, ne tegye. Egyrészt ne bonyolítsuk, mindenki megkapja a részét, kalap-kabát, másrészt oké, hogy ő most úgy érzi, nincs arra az összegre égetően szüksége, de nem lehet tudni, mit hoz az élet később. Így nincs amit az ember a másik fejére olvasson.

2023. febr. 11. 17:21
 86/94 anonim ***** válasza:
0%
#85 Az anyósnak le kellett volna mondania az örökségről a menye javára, hiszen ő dolgozott meg érte.
2023. febr. 11. 17:37
 87/94 anonim ***** válasza:
100%
#86, szerintem felesben dolgoztak meg érte. És az anyós a feleség munkájának a gyümölcsét - vagy hogy fogalmazzak -, nem kapta meg. Nem azt kapta meg. Továbbá: a feleségé lett egy teljes ingatlan. Nem lett az özvegy kisemmizve.
2023. febr. 11. 17:59
 88/94 anonim ***** válasza:
63%

86!

Aha. Mert a kérdező férje is lemondott anno arról, amit az apja után örökölt, ugye.

2023. febr. 11. 18:09
 89/94 A kérdező kommentje:
Elvesztettem a fonalat bocsi...
2023. febr. 11. 20:56
 90/94 anonim ***** válasza:
33%

56! Attól, hogy valaki együttél valakivel, nem biztos, hogy a vagyona többségéért ő, vagy éppen ők ketten dolgoztak meg!!!

Elég jellemző , hogy a hagyatékokban a lakóingatlanok szokták a legnagyobb értéket képviselni... Ezeket meg nagyon sok esetben nem az elhunyt maga vette saját keresetéből, hanem örökölte saját felmenőitől. Ergo a házastársnak vagy élettársnak semmi köze hozzá.

Mégis neki kéne örökölni, és nem a gyereknek? Na ne vicceljünk!

Gondold át úgy, van egy házad, mit szeretnél, halálod után sok-sok évvel, ha gyereked is meghal, kié legyen? A kisunokáidé vagy a gyereked párjáé, aki nem rokonod?

Nem minden esetre jó a törvény, de azért legtöbb esetben igen, és logikus is.

2023. febr. 12. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!