Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Örökösödés, házastárs levesz...

Örökösödés, házastárs levesz pénzt?

Figyelt kérdés

Honnan tudom meg örökösként hogy mennyi pénz volt a számláján az örökhagyónak?

Mi van ha a házastárs leveszi a pénzt a számláról, kiderül ez?

Honnan tudhatom ezt meg?

2023. febr. 10. 05:33
 51/94 anonim ***** válasza:
80%
#50, értem. A te szempontjaidat is el tudom fogadni :)
2023. febr. 10. 15:31
 52/94 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Tehát ha a házastárs levesz pénzt a tásra halála után, akkor az számon kérhető rajta.

2023. febr. 10. 16:07
 53/94 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező azért erre ne vegyél mérget, max hosszú pereskedéssel, banki dolgozóként láttam már ilyet
2023. febr. 10. 16:10
 54/94 anonim ***** válasza:
17%

Nem, nem kérhető számon rajta, mivel közös vagyon.

Ilyenkor örülök, hogy nem Magyarországon élek és nálunk nem a gyerek az első számú örökös. Olyannyira nem, hogy amíg a házastárs él, addig SEMMIHEZ hozzá se férhet. Egyedül annyit "kap", hogy az örökösödési adót kell higy az özvegy kifizesse helyette. De pl ha készpénz az örökség, abból annyit használ az özvegy, amennyit akar

2023. febr. 10. 16:12
 55/94 A kérdező kommentje:
54# Értem. Igazad van, nem rossz ötlet lenne ezt itt is bevezetni, de talán mégse. Mert aki meghalt, az ő vagyonát nehogy már az élő házastársa osztogassa annak akinek kedve támad.
2023. febr. 10. 16:24
 56/94 anonim ***** válasza:
60%
Aztán miért ne? A házastárs az, aki vele élt, aki megdolgozott azért q vagyonert vele. Nem a gyerek.
2023. febr. 10. 16:29
 57/94 anonim ***** válasza:
76%
Csakhogy az emberek legtöbbje nem egyszer házasodik, nem csak egy ember él együtt élete folyamán.A gyereke mindig a gyereke marad, de a hazastásr, élettárs választható.Magyarorszagon élettárs nem örököl, de akkor is.Azért nem lehet kijelenteni, hogy a házastársnak van több köze az elhúnyt vagyonához.
2023. febr. 10. 18:02
 58/94 anonim ***** válasza:
43%
57es és hány olyan gyerek van akitől akár meg is halhat egyedül az idős szülő, ugyan egy pohár vizet nem adna neki...
2023. febr. 10. 18:25
 59/94 anonim ***** válasza:
82%
#58, és azt a gyereket, aki egy pohár vizet nem visz, ki nevelte fel..? Én úgy gondolom, hogy ha egy gyerek az idős szülőjére rá se nyitja az ajtót, úgy az a szülő nézzen jó mélyen magába.
2023. febr. 10. 18:33
 60/94 anonim ***** válasza:
100%
39. Sajnos még nem tudtam, de már találtam egy ügyvédet, aki elvállalta az ügyemet.
2023. febr. 10. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!