Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik itt rendre olyan válaszok...

Akik itt rendre olyan válaszokat írnak a kérdezőknek hogy a szüleik nem családtagok, csak a házastárs és a gyerekek, azok rossz családokból jönnek?

Figyelt kérdés

Verték őket a szüleik, vagy folyton pocskondiázták, esetleg alkoholisták voltak, ezért nem tartják úgy általánosságban a nagyszülőket a család tagjainak? (Tehát nem kifejezetten a saját családjukról beszélnek ilyenkor, hanem a kérdezőnek mondják hogy akármiről is van szó, semmilyen szinten nem kell figyelembe venni a nagyszülőket, mert ők amúgy sem tartoznak a családhoz, hiszen családtag csak házastárs és gyerek lehet.)

Vagy egy teljesen normális, jó családból származó, egészséges mentalitású ember is mond ilyesmit?

2022. febr. 13. 17:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
Van a saját család és a származási család. A szülők, nagyszülők nem részei a saját családnak, mert az az illető állapítja a párjával. Igenis vannak olyan kérdések, amikben a származási családnak semmi köze a saját család ügyeihez. Például a saját gyerek nevelése.
2022. febr. 13. 17:47
 2/15 anonim ***** válasza:
60%

Kb mindenki számára a csalad alapvetően a szülők és a gyerekek. Az én családom a férjem és a gyerekem, anyám a tágabb családomba tartozik bele. Elsősorban a férjem és a gyerekem kell néznem, ha valamiről szó van, elvégre velünk élek, az ő mindennapjaik része vagyok.

Normális, jó családból származó, egészséges mentalitasu nő vagyok.

2022. febr. 13. 17:49
 3/15 anonim ***** válasza:
63%

Ha házastársaddal külön laktok, akkor külön család vagytok. Ez teljesen evidens, nem tudom, mit kell rajta ragozni.

Egyébként szerető, összetartó családból származom. Szüleimmel normális a viszonyom. De ők ketten egy másik család, hisz nem együtt lakunk, nem élünk velük vagyonközösségben. Akivel igen, az a feleségem és a gyerekeink. Ők az én családom.

Ámde!

Az, hogy a szüleim nem az én családom, az nem jelenti azt, hogy ne törődnék a véleményükkel, érzéseikkel. Viszont nem törődnék azzal, ha meg akarnák mondani milyen színű szőnyeg legyen a szobánkban vagy hogyan neveljük a gyerekeinket, vagy lecseréljem-e az autómat. Sőt, rossz néven is venném, ha ebbe bele akarnának szólni, de szerencsére ilyenről szó sincs.

Talán pont ezért szeretetteljes a viszonyunk. :-)

2022. febr. 13. 17:58
 4/15 anonim ***** válasza:
71%
És ha a gyerekeitek már külön költöznek, akkor onnantól ő sem lesz a szűk családotok része? Nem kötekedés, csak érdekel, hogy gondoljátok.
2022. febr. 13. 18:18
 5/15 anonim ***** válasza:
61%

4!

Nyilván nem. Pl én külföldön élek. Szeretem anyámat, de pár évente találkozom vele eloben a távolság miatt. A szűk családom a férjem és a gyerekem. De amúgy is, sosem hallottad még, hogy valaki sajat családot alapit?

2022. febr. 13. 18:28
 6/15 anonim ***** válasza:
56%

"És ha a gyerekeitek már külön költöznek, akkor onnantól ő sem lesz a szűk családotok része?"

Igazából nem.

Amíg csak albérletben lakik máshol és minden vasárnap nálunk ebédel, addig határeset. De ha párjával költözik össze, onnantól mindenképpen ők külön család.

De nem érdemes a megnevezéseken lovagolni. Az a kérdés, hogy a kérdező hova akar kilyukadni azzal, hogy ezt tudakolja.

2022. febr. 13. 18:29
 7/15 anonim ***** válasza:
47%
5. De igen, hallottam. Csak a logikád mentén, neked akkor is a saját családod része marad a gyereked, ha elköltözik, neki viszont te már nem leszel a szűk családja.
2022. febr. 13. 18:33
 8/15 anonim ***** válasza:
37%

7!

Nyilván.mi ezzel a problema? Minden szülő tisztában van vele, hogy egyszer kirepul a gyereke és önálló életet él majd, aminek ő nem lesz a mindennapos része.

2022. febr. 13. 18:36
 9/15 anonim ***** válasza:
37%
Nem. A gyereked, ha nem lakik veled, valamint nem lesz veled életközösségben és vagyonközösségben, akkor kikerül a családodból. Mit nem lehet ezen érteni?
2022. febr. 13. 18:36
 10/15 anonim ***** válasza:
75%
Nekem ugyanúgy családom a férjem, mint anyukám, vagy mint azok az unokatesók, akik szinte testvéreim. Nem az együttélés a kritériuma, hanem az érzések, a kötődés.
2022. febr. 13. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!