Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Engedélyeznétek a petárdát? É...

Engedélyeznétek a petárdát? És a vetőset?

Figyelt kérdés

2023. febr. 7. 16:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/159 A kérdező kommentje:

38 és nem mindenkit zavar :D

Olyan helyre megyünk többen is ahol nem zavarunk senkit.De te szarjál csak bele mondjad a hülyeségeidet

2023. márc. 10. 10:47
 42/159 anonim ***** válasza:
0%

Én még olyan pirotechnikust nem láttam aki nem utálná a tűzijátékot meg petárdát főleg ha "civilek" szórakoznak vele.

Egy pirotechnikusnak a robbanó anyagok munka eszköz és óva szoktak inteni mindenkit a használatától. Nekik is vannak háziállataik.

Szóval nagyon kamu ahogy itt előadod magad.

2023. márc. 16. 07:32
 43/159 A kérdező kommentje:

Nem.

Nézd meg pyromágust.

Nem óvaintek senkit.Lehet normálisan használni nem bebszott cigány módjára!

2023. márc. 16. 14:08
 44/159 anonim ***** válasza:
5%

Az a baj hogy (és ezzel a legtöbb ember egyet ért szerintem) ez esetben a "normális" használat is megmételyezi az egészséges lelkületű emberek szórakozáshoz fűződő kapcsolatát. Nekem ez egy kategória a pofátlan dohányzással akik mások kárára, bagóznak és másoknak is jut belőle. Bár a különbség az hogy egy bagósnak igazából lenne lehetősége úgy bagózni hogy ne zavarjon másokat ugyanez már nem igaz egy piromániásra mert lakott területen belül óhatatlanul az egész falu, város kötelezően "örül" neki és viseli el a következményeit.

Szerintem mint mindennél itt is azt kellene figyelembe venni hogy mérlegelés alá kerül mennyi örömet okoz és mennyi kárt és bosszúságot, kényelmetlenséget másnak.

Majd ezt realizalva csinálni vagy nem csinálni az adott dolgot. És ha az jön ki hogy több kárt okoz mint hasznot (örömet) akkor nem kéne, mert a kettő nincsen arányban egymással.

A tűzijáték és petárda zavarja az emberek (most már szerencsére többségét) nyugalomhoz és pihenéshez való jogát. Az ünneplést is zavarja abba inkább ne menjünk bele hogy miért mert úgysem értenéd hiszen neked tetszik.

Környezet szennyező az égés során felszabaduló kémiai anyagok miatt amik sokáig a levegőben maradnak ha nincs szél és ezzel kellemetlenné teszik a levegőt mivel a robbanáshoz szükséges oxigén előállításához sok tűzijáték tartalmaz oxidálószereket, perklorátokat. Ezek vízben oldódnak szennyezik a folyója, tavakat, ivóvizet végül pedig finom füst és szálló porfelhőt bocsát ki, ami hatással van a helyi levegő minőségre. Szemetet hagy maga után mert az átlag buta paraszt ott hagyja az út szélén gondolván (vagy épp semmit nem gondolván) hogy majd más eltakarítja. A kutya, macska tartók és egyéb állatokat tartók napját keserítik meg vele. Sok állat elszokik elmenekul soha nem kerül elő, megserul elütik stb.(ezeket már ezerszer hallottad úgyis tudod)

De nem csak a házi állatok hanem a vadon élő (nem vadonban az más!) állatok annyira megriadnak a tűzijátékok zajától és zűrzavarától, hogy elszaladnak az egyébként ismerős környezetből váratlan területekre vagy utakra kerülhetnek, a madarak épületekbe és egyéb akadályokba repülnek, sőt elhagyják a fészkeiket így a kicsinyeik sebezhetove válnak a ragadozókkal szemben. Oldalakat lehetne még írni miért ne... De sokkal kevesebbet arról hogy miért De..

Persze ezeket az érveket le lehet sodorni azokkal a közkedvelt mantrákkal hogy az említett negatív következményeket a tűzijátékon és petárdán kívül más tevékenységek is előidézik. Csak a különbség az hogy aminek társadalmi haszna van az egy szükséges rossz. Gondolok itt a közlekedésre pl vagy a permetezésre, vagy a fűtésre, az energia előállítására stb.

Addig a petárda és tűzijáték előállítása káros és a felhasználása is káros.

A haszna pedig kB annyi hogy pár beteg agyúnak erre folyik a nyála és ezen élvezkedik hogy "huuu mekkorát robbant azta!! Fú milyen színes!!!"

És lehet mondani azt is hogy amelyik embert zavarja az összeférhetetlen amelyik állatot zavarja az selejt, de ezen az analógián szépen eljutunk oda hogy rossz ember, rossz állat.. én szórakozni akarok és leszarom milyen következményei vannak.

És ami számomra a leg vérlázító b hogy azaz hogy így is vannak olyan majmok akik megveszik és felhasználják akkor ne kelljen már még propagálni is hogy ez egy milyen nagyszerű dolog.

Legalább akinek ebből van bevétele mert ezzel kereskedik az erkölcsileg tényleg megtehetne annyit hogy le hajtott fejjel eladja, megvan belőle a biznisze de fülét farkát behúzza és kussol, remélve hogy nem fogják telejsen betiltani egyszer.

2023. márc. 16. 18:01
 45/159 anonim ***** válasza:
20%
#44 Végre, egy normális ember, akinek még maradt türelme ehhez a nagytudású kérdezőhöz. Pacsi!👍
2023. márc. 16. 18:32
 46/159 A kérdező kommentje:

Az anyagokat vegytisztábbra cserélik bennünk és a perklorátokat már kivonják a forgalomból.A külsejükről a műanyag nagyrészét eltávolítják a rajta lévő papír (pl rakéta) olyan vékony, hogy a szállópor ami lesz belőle az is minimális.Itt az a baj, hogy krva sokan krva sokat használnak föl (budapesten mindenki aki lő) és az igen az már szennyező de el kell szomorítsalak még az sem annyira mint budapest közlekedése 1 azaz egy nap alatt.

Most az, hogy otthagyják a szemetet arra nem tudok mit mondani...Nyilván ha a vadonba kimész tűzijátékozni az már egyértelműen a vadakat ijeszti meg de nekem ne mondd azt, hogy bárminemű háziállatot nem tudsz bezárni arra a napra.Nem kell mindennap szilveszter legyen ez is csak egy kérdés a gyakorlatban nem is létezik!

De ne te írd elő, hogy ki mit szerethet és mit használhat fel!Ha normálisan képesek használni azzal gond nem lenne (max ha olyan helyeken lövik ahol parkok vannak mert ott sok az élőlény/gondolhatsz itt madárra emlősre bármire).

Az előállítása hát nem tudom eléggé sok mindennek káros az előállítása amit nem kötelező megvenni mégis megveszik rohadt sokan.

És nem pár betegagyúról van szó hanem világszerte több tíz/százmillió emberről (akik tűzijátékoznak akik mellette állnak annak a száma sokszor nagyobb).Miért kéne hajtott fejjel állnunk?Tényleg??Hát már megbocsáss de szerintem a te fejedben vannak igen nagy bajok.Nézheted a tízéves videókat róla youtube on, hogy mennyire szar csak tudod a hangszintje is le lett korlátozva pont emiatt.Nem olyan fényes már nem olyan hangos már és nem is annyira szennyező.Az utóbbival probléma sincs.De azzal igen is van, hogy az olyan d1ktátorok mint te írják elő, hogy ki mit csinálhat szilveszterkor.

Betiltani nem fogják mivel az EU tiltja mivel iparág

2023. márc. 16. 18:36
 47/159 A kérdező kommentje:
45 végre egy nagytudású nagyszájú ember aki megint közbepofázik
2023. márc. 16. 18:36
 48/159 anonim ***** válasza:
0%
Sajnálom, de remekül szórakozok a makacs, meggyőzhetetlen, tapló és érzéketlen pirománia melletti vergődésesen. Amúgy láttál már petárdától átrendezett kezet? Vagy az tetszett, amikor idén szilveszterkor kisgyereket égetett meg egy tüzijáték? Vagy szintén szilveszterkor belőtt valami idióta egy rakétát egy társasház ablakán, lakhatatlanná téve egy család otthonát? Valóban okos dolog lenne engedélyezni, egész évben, mindenkinek!
2023. márc. 16. 18:41
 49/159 Lazy Lover ***** válasza:
57%
pyromágus egy retard
2023. márc. 16. 18:43
 50/159 A kérdező kommentje:

49 tudom :D

De máris egy példa miért nincs igaza

2023. márc. 16. 18:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!