Miért nem jár a TAJ KÁRTYA?
Magyar állampolgár vagyok van állandó Magyar lakcímem!
Mégis azt mondják 1 év után járhat a Taj vagy bejelentett munkaviszony után! Ez hogy lehetséges akkor a bevándorlók hogy kaphatnak Taj azoknak se nincs! Mivel előtte külföldön éltem így azt mondták ha 1 évig lesz állandó lakcím akkor leszek jogosult tb kártyára és TAJ kártyára!
Azt hiszed hogy a lakcím megléte segít? XD
Tévedsz.
Jelentkezz ki, csináltass egy "Lakcím nélküli" kártyát, majd szerződj valamelyik hajléktalan-ellátóval.
Onnantól ALANYI jogon fogod kapni a TB-t. XD
1# mit foglal magában a jogcím?
Én mondtam hogy fizetem magamnak a tbt. De azt mondták 1 év után tudom csak! 2# Nem értem nekem nem jár. Akkor hajléktalan ként miért járna? Nekem ez magas!
#3-nak (kérdezőnek):
Itt Orbanisztánban ne keress logikát semmiben.
A hajléktalanokhoz való hozzáállás "kirakati" kérdés, emberjogi szervezetek figyelmének középpontjában van. Tehát nekik alanyi jogon jár.
Te meg fizess mint egy katonatiszt, vagy dögölj meg. A kutyát sem érdekli.
Semeddig nem tart kijelentkezni, egy hajléktalan-ellátóval szerződni, és máris van TB-d. Semmiféle kötelezettséggel nem jár utána. Mintha meg sem történt volna, leszámítva hogy az EÜ rendszerben alanyi jogon fogsz szerepelni. XD És utána nyugodtan bejelentkezhetsz újra.
Azért nem ennyire egyszerű a dolog, jobb ha ismered a jogi és emberi hátterét is. Ha esetleg érdekel, akkor leírom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!