Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen hivatalos dolgokat...

Milyen hivatalos dolgokat kell megtenni, amikor a szülő elhunyt?

Figyelt kérdés
Sajnos nem hessegethetem el a vegtelenségig ezt a témát, hiába is szeretném. Nem is a bejelentésre gondolok, hanem ami utána jön. Van egy nagyon becstelen testvérem...
2023. febr. 4. 15:34
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

1-es. Van egy ingatlanjuk, amit egy korabbi ingatlaneladás kapcsán, a tulajdonrészem kifizetése helyett, megegyezés szerint rám íratták volna. Nem tették meg.

Inkább gyalazkodni kezdtek, később mondvacsinált indokkal engem inkább "kitagadtak", megüzenték a férjemmel.. Kétszer kaptam már idegösszeroppanast miattuk, és infarktust, strokeot már nem akartam parmillió vagy a bűnösségérzésük miatt, ami inkabb őket zavarta, mintsem engem! Tehat nem követelőztem, nem jelentettem fel, semmi. Ezert, amikor "kitagadtak", ismetlem, semmi okot nem adtam rá, jó gyerekük voltam, egyszerűen zavarta a "tartozásuk", megszüntettem velük a kapcsolatot, mert belebetegedtem ebbe, hogy folyton támadtak, bantottak, rossznak akartak feltüntetni, es soha nem tudtam, hova kapom a következő tőrt... Nagyon szerettem a szüleimet, es tulajdonkeppen ez nem múlt el...

De. Nekem is csaladom van, nem erdemeltem ennyi gyalazkodást, a csaladom sem egy tönkretett anyát erdemel. Csak hát a szüleim nem szeretnek engem, vagy jobban szeretik a pénzt. Tehát nem erdekelt a "jussom" csak a nyugalmunk. Tudom hogy ez nem oké, hogy lemondok róla, és az örökségről is, mert az örökség az egy megőrzendő, továbbadandó dolog, gyerekeim vannak, de nem én vagyok az egyetlen felelős a csaladi örökségért hanem elsősorban a szüleim. Akikkel szemben nem is akarnék/tudnék jogilag fellépni, a gondolatara is rosszul vagyok. Kijelentették, hogy mindent fel akarnak élni. Ehhez joguk van. De adósságot nem szeretnék, es a temetésükkel kapcsolatban sem szeretnek igazaból semmit, ha nem muszáj, de persze muszaj lesz, de kijelentették, hogy a bátyám az igazi gyerekük, engem is az otp lakáskölcsön miatt vállaltak be anno.

150 km-re lakom tőlük. Anno felajanlottam hogy a nagy hazba amiben tulajdonreszem volt, odaköltöznénk, hogy aztán ápolni tudjam őket. Akkor kezdtek el elmarni, es ez csak fokozódott, amikor eladták azt a hazat. Soha nem kaptam meg a részem, nem is követeltem rajtuk, de ők féltek ettől, es ezert "tagadtak ki" tulajdonképpen. Mindig is nagyon ragaszkodtam hozzajuk, ami atfordult abba, hogy inkabb semmi kapcsolat, mert csak fájdalmat okoznak. Mivel 100 kmre lakom tőlük, s ott a bátyám, a gyerekük, ezert fogalmam sincs semmiről, mijük van, mas nem erdekel, csak a teendőim amikor elhaláloznak.

2023. febr. 21. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!