Hogyan kell hivatalosan árulni kézműves dolgokat?
Legjobb reményeim szerint is kb havi 10 ezer forint gyűlne össze belőle.
Ezekre kell nyugtát adni? Ha igen, hogyan, milyet?
Adóbevallásban meg kell említeni?
Szabad a termékeimet online reklámozni?
Ennyiért nem éri meg...
Vállalkozóként tudod megtenni, de még egy mellékállásos-KATA is havi huszonötezer...
Hát igen, de valahol el kell kezdeni.
És ha Facebookon hirdetem, és egy idegen vásárol tőlem, akkor mindenképp kell pl nyugtát adnom neki, bármi is az összeghatár?
Vagy ha banki átutalással fizet, én pedig postázom a terméket?
Akkor hogyan lehet ezt kiküszöbölni?
Sok ilyen kézműves csoport van, és nyilván van az eladóknak bevétele ebből.
De ha nincs szakirányú képzettségem, akkor nem válthatom ki a vállalkozóit, nem?
Meg ilyen kezdő bevétel esetén nem lenne túl nyereséges az első kb 1 évben...
Az a helyzet, hogy nem "szakítani" akarok belőle, hanem havi 10-max 15 ezer forintot keresni a hobbimmal.
Ezt olvasd el. Nem tudtam h lehet adószámos magánszemélykent is adózni ilyen tevekenyseggel...
Mindenesetre kérdezz meg egy könyvelőt, nem tudom h ez a weboldal mennyire hiteles...
Az attól függ, hogy milyen kézműves tevékenységet végzel. Van, amihez kell végzettség, pl. kerámiázáshoz, de van olyan, amihez nem, pl. horgolás.
Meg kell nézni, mi végzettségköteles és mi nem, esetleg a helyi kormányhivatal vagy a NAV tud segíteni, ha nem boldogulsz vele.
Áruld nyugodtan.
Bármit el szabad adni, és ilyen kis osszegnel még a NAV se fog veled foglalkozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!