Ha hivatalos ügyben kommunikálok valakivel, fontos odafigyelni hogy ne hozzak szóba személyes, magánjellegű dolgokat? Amik nem tartoznak oda
Ne kérdezd meg, hogy terhes-e, vagy pl. hogy van-e barátja... :-DDD
Nem barátkozni vagy ott, hanem ügyet intézni. Szorítkozz a konkrét üggyel kapcsolatos közlésekre.
Ha valami többórás ügyetek van, mondjuk hitelügyintézés, akkor egy 'de szép neve van', szerintem belefér. Én nem tenném, de ennyi szerintem még nem zaklatás. Amikor mi legutóbb a lakáshitelt intéztük, az ügyintéző kérdésére elmondtuk egy-két mondatban a családi helyzetünket (két kiskamasz gyerek, az előző lakást kinőttük), ő meg elmesélte, egyszer mennyit szívott a földhivatallal. Ennyi belefért, ha már együtt töltöttünk egy egész délelőttöt.
De randira ne hívd.
Szerintem is a szituációtól függ. Mondjuk annyi megjegyzés egy hosszú ügyintézés alatt szerintem belefér, hogy tetszik a neve.
De nagyon személyes dolgokba (párkapcsolat, szexulitás, bizalmas családi ügyek) semmiképpen nem szabad belemenni, rákérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!